Politiek

Sylvana Simons (Bij1) opent Zwarte Pieten Meldpunt

03-10-2018 21:50

Mooie overwinning voor de tegenstanders van Zwarte Piet woensdag. De NTR – verantwoordelijk voor de landelijke intocht van de Goedheiligman en de dagelijkse verslaggeving middels het gerenommeerde  Sinterklaasjournaal – maakte bekend louter nog te zullen werken met roetveegpieten.

Bij1-voorvrouw Sylvana Simons (Die 1 staat voor één zetel in de Amsterdamse gemeenteraad) is ook tevreden. In een inclusief perscommuniqué meldt de politica:

“Hiermee wordt de jarenlange inzet van activisten beloond. Eindelijk kan deze nationale traditie een inclusief feest voor alle kinderen van Nederland worden. BIJ1 hoopt dat deze aanpassingen door de NTR een voorbeeld zijn voor scholen, bedrijven en organisaties door het hele land. Velen daarvan geven tot nu toe aan de lijn van de NTR te volgen.”

Hartstikke mooi toch? Zwarte Piet evolueert, de tegenstanders kunnen tevreden zijn en eindelijk zijn we af van de jaarlijkse discussie over de assistent van Sinterklaas. Wat is dat heerlijke bouquet? Juist, de woeste geur van optimisme, verbinding en gelijkwaardigheid! Dachten we.

Want hoe sluit Simons haar bericht af?

“Maakt jouw lokale intocht nog wel gebruik van zwarte Piet? Neem dan contact op met [email protected] , hij kan je helpen BIJ1ers bij jou in de buurt te vinden om samen in actie te komen!” 

U begrijpt. Kent u een Zwarte Piet? Geef hem aan!