Politiek

Oppositie blijft Mark Rutte slopen ondanks ‘heroverwegen’ dividendbelasting

05-10-2018 16:33

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt het ‘bizar’ dat het kabinet het ‘rampzalige plan’ van de afschaffing van dividendbelasting niet direct intrekt. “Afgang duurt voort.” Ook Geert Wilders van de grootste oppositiepartij PVV vindt dat de maatregel direct moet worden ingetrokken. “Rutte is zijn politieke kompas totaal kwijt.”

Lees ook – Oppositie sloopt Mark Rutte

Volgens SGP-leider Kees van de Staaij betekent dit besluit dat de maatregel van tafel is. “Intrekken plan dividendbelasting nu onvermijdelijk. Door het besluit van Unilever staat vast dat de afschaffing ervan niet doorslaggevend is voor vestigingsklimaat in Nederland”, twitterde hij. “Afschaffen dividendbelasting gaat van tafel, de enige vraag is wanneer”, aldus SP-leider Lilian Marijnissen.

“Eerst zien, dan geloven.” Dit is de eerste reactie van vakbondsvoorzitter Han Busker van FNV op het besluit van het kabinet om de afschaffing van de dividendbelasting te heroverwegen.

“Het lijkt goed nieuws. Maar 10 november is niet van de baan. Zolang dit niet echt van tafel is, gaat die bijeenkomst gewoon door”, zegt Busker. Zaterdag 10 november organiseert FNV een manifestatie op de Dam in Amsterdam voor het behoud van de dividendbelasting.

ANP