Doneer aan TPO
 

Paul Polman: Afblazen verhuizing Unilever is schuld van politieke ophef over dividendbelasting

Bedrijf beraadt zich op volgende stappen

Door: , 12:47, 05 oktober 2018

Bedrijf beraadt zich op volgende stappen

Unilever blijft van mening dat versimpeling van de structuur het beste is voor het bedrijf op de lange termijn. Dat zei topman Paul Polman in een reactie op de beslissing van het was- en levensmiddelenconcern om toch af te zien van het plan en daarmee van de verhuizing van het volledige hoofdkantoor naar Rotterdam.

Sander Dekker (VVD): We gaan de dividendbelasting volgens plan afschaffen

Polman legt uit dat een deel van de Britse aandeelhouders vond dat het niet in hun belang was om voor het voorstel te stemmen. Dit kwam volgens hem onder meer door de politieke discussie die in Nederland is ontstaan naar aanleiding van het kabinetsplan om de dividendbelasting op termijn af te schaffen.

Polman zegt nu de tijd te nemen om met aandeelhouders in gesprek te gaan. Het bedrijf beraadt zich op ‘ volgende stappen’.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace