Doneer aan TPO
 

Rotterdamse juffen zouden kinderen ‘vies en dom’ noemen, ouders woest

Een van de juffen had een Facebookpagina met sexy Barbiefoto's, pagina is gesloten

Door: , 9:51, 05 oktober 2018
Een Barbie uit 1959. EPA/GEORGIOS KEFALAS

Een van de juffen had een Facebookpagina met sexy Barbiefoto's, pagina is gesloten

Op de Rotterdamse school waar gisteren ophef ontstond omdat een van de juffen kunst maakt van ‘sexy Barbies’, blijkt volgens RTV Rijnmond meer aan de hand. De ouders protesteerden niet alleen tegen de artistieke hobby van een juf, maar ook tegen het vermeende gedrag van deze en een andere docente.

RTV Rijnmond meldt:

“Kinderen vertelden dat er tegen hen werd geschreeuwd. Ook wordt hen als straf eten en drinken ontzegd”, legt één van de ouders uit. “Kinderen krijgen te horen dat ze vies en dom zijn. Als het werk niet af is, krijgen ze een onvoldoende.”

De kinderen van groep 5 durfden in eerste instantie thuis niets te vertellen. “Want er wordt gedreigd dat als ze dat wel doen, de juf hun ouders zal vertellen hoe stout ze zijn”, aldus de ouder.

Ook ageren de ouders tegen een versje op de inmiddels gesloten Facebookpagina van de docente, dat zou een ‘pedofiel’ gedichtje zijn. De schooldirectie heeft laten weten dat de Barbie-kunst een privézaak is, en dat zij over de andere klachten gesprekken aangaan met docentes, ouders en leerlingen.

 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace