Bonusquote: Yasmina Haifi heeft geen spijt van ‘ISIS = zionisten’-tweet, staat er nog altijd achter

06-10-2018 13:53

 

Over de beruchte ISIS-tweet:

Achteraf bezien heeft ze spijt van de manier waarop ze haar boodschap de wereld in stuurde. “In een bericht van maximaal 140 tekens is geen ruimte voor nuance.” Maar ze staat nog altijd volledig achter de inhoud van haar tweet.

Ter onderbouwing wijst ze op tientallen documentaires, krantenartikelen en rapporten, “gezaghebbende bronnen die aanwijzingen of bewijzen” bevatten dat de opkomst van ISIS “is geregisseerd en gefinancierd door onder andere de VS als bondgenoot van Israël”. “Hun doel is het Midden-Oosten te destabiliseren voor geopolitieke doeleinden en en passant de islam in een kwaad daglicht te plaatsen.”

Over de backlash na de tweet:

“Ik heb me na de tweet meteen ziek gemeld en ben maanden nauwelijks de deur uit geweest. Ik was in shock dat mijn tweet verkeerd begrepen was, boos op het ministerie dat mij niet in bescherming nam en verlamd vanwege de bedreigingen die ik ontving, uit extreem-rechtse en zionistische hoek.”

“De bedreigingen kwamen van onwetende burgers en racisten, maar ik werd ook gedemoniseerd door mensen die heel goed begrepen wat ze aan het doen waren. Een prominente zionist appte naar mijn werktelefoon: je staat er weer mooi op, hè? Met een link naar een opiniestuk waar ik werd afgeschilderd als een jihadist.”

Verwijt Rijksoverheid ‘dubbele moraal’:

“Ik ken voorbeelden van autochtone Nederlandse ambtenaren en politiefunctionarissen die zich aantoonbaar racistisch uitlaten op sociale media over asielzoekers, moslims en de islam, zonder dat er met ontslag wordt gedreigd. Maar als een ambtenaar met een islamitische achtergrond zich kritisch uitspreekt tegen de heersende opvattingen gaat het opeens over strafontslag, een maatregel die zelfs bij zware integriteitsschendigen nauwelijks wordt ingezet. Dan treedt de criminaliseringsmachine in werking, inclusief karaktermoord.”

Natuurlijk is Haifi zélf het enige echte slachtoffer:

Ze treedt vrijwillig op als adviseur voor DENK, de politieke partij waarbij ze zich meer thuis voelt dan bij de PvdA. Haar actiecomité in de Schilderswijk is “door toenemende druk vanuit politie en gemeente” uiteen gevallen (de Ombudsman concludeerde dat er geen sprake was van politieracisme, – TPO), maar inmiddels heeft ze het Dutch Moroccans United netwerk opgericht, een burgerinitiatief dat landelijk streeft naar „identiteitsversterking, empowerment en het bestrijden van stigmatiserende beeldvorming over Marokkaanse Nederlanders en andere etnische groepen”

‘Onderdrukking’…

“Ik schik me niet in de positie van tweederangsburger die voor mij is bedacht. Ik heb mijn mening overeind gehouden tegenover de gevestigde orde en laten zien dat wij als burgers met een migratieachtergrond voor de grondwet en in het ambtenarenrecht gelijk zijn. Zo laat ik de nieuwe generaties zien dat je nooit moet buigen voor onderdrukking.”

 

Aldus NRC Handelsblad.

Wie dat ook alweer was, Yasmina Haifi? Dat is deze Yasmina Haifi.