Binnenland

Foto – Twee vrachtwagens drugsafval in Eindhovense woonwijk, 1 lekt, 1 brandt

07-10-2018 10:57

De bewoners van twaalf appartementen in Eindhoven hebben zondagochtend uit voorzorg hun woning moeten verlaten wegens een brandje in een vrachtwagen met drugsafval. De twintig bewoners van de Offenbachlaan zijn tijdelijk elders opgevangen. De brandweer heeft het vuur snel geblust.

Kort ervoor, op zaterdag tegen middernacht, was de brandweer ook al uitgerukt naar dezelfde straat. Toen stond daar een andere vrachtwagen met drugsafval geparkeerd die chemicaliën lekte. Deze truck stond ongeveer tweehonderd meter verwijderd van de vrachtwagen die zondagochtend in brand stond.

De politie onderzoekt of de twee gevallen met elkaar te maken hebben, en burgemeester Jorritsma reageert geschokt op de gebeurtenissen:

“Dit is een levensgevaarlijke actie van idioten in de drugsscene. Volstrekt roekeloos met grote risico’s voor omwonenden. Jorritsma brengt zondag een bezoek aan de locatie. Politiechef Frans Heeres sluit zich aan bij de woorden van Jorritsma: “De brutaliteit van deze criminelen in onacceptabel. Wij zullen er alles aan doen om ze te pakken”, zo zegt hij in een eerste reactie.

(ANP/TPO)