Buitenland

Horrorlimousine waarin 18 mensen omkwamen was afgekeurd, mocht niet de weg op

08-10-2018 22:15

Screenshot Google Streeview.

De verlengde limousine die zaterdag verongelukte in de Amerikaanse staat New York was vorige maand niet door de keuring gekomen. Ook had de chauffeur niet de juiste papieren om een dergelijk voertuig te besturen. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York gezegd, melden lokale media.

Door het ongeval in het stadje Schoharie, 270 kilometer ten noorden van de stad New York, kwamen twintig mensen om het leven. Het gaat om het dodelijkste verkeersongeluk in de Verenigde Staten sinds 2009.

“De bestuurder van het voertuig had ten eerste niet de juiste papieren om met het voertuig te werken”, zei Cuomo tegen verslaggevers in Manhattan. “Ten tweede was het voertuig vorige maand niet door de inspectie gekomen van het ministerie van Vervoer van de staat van New York.” Hij voegde eraan toe dat de limousine “niet op de weg mocht zijn”.

Vlak voor het ongeval stuurde één van de slachtoffers nog een sms’je naar familieleden met daarin de mededeling dat de limousine ‘in zeer slechte staat is’.

Volgens getuigen ramde de limousine met zo’n 100 kilometer per uur (over een weg waar 80 is toegestaan) een Toyota Highlander die geparkeerd stond bij een restaurant met winkel. Het restaurant bevindt zich bij een T-splitsing, aan het einde van een heuvel. Er staan geen verkeerslichten, alleen een Stop-bord.

Er zijn eerder al ernstige ongelukken gebeurd bij deze T-splitsing die als bijzonder gevaarlijk bekend staat. Na een aantal dodelijke ongevallen werd de splitsing ‘veiliger gemaakt’, maar na het recente ongeval gaan veel omwonenden er van uit dat het juist gevaarlijker is geworden.

De National Transportation and Safety Board doet onderzoek naar het ongeval.

De T-splitsing met het restaurant en de parkeerplaats waar de limousine crashte.

 

Anp/TPO