Politiek

Salvini en Le Pen: ‘Jean Claude Juncker en Pierre Moscovici zijn de echte vijanden van Europa’

08-10-2018 16:16

De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini en de Franse politica Marine Le Pen hebben zich gezamenlijk uitgesproken tegen “de echte vijanden van Europa”. Dat zijn volgens deze twee eurosceptische politici Jean-Claude Juncker en Pierre Moscovici, de Europese Commissaris belast met economische zaken.

Le Pen en Salvini zeggen dezelfde meningen over Europa te hebben, “of het nu gaat om de landbouw, de werkgelegenheid of de strijd tegen immigratie”. De twee waren aanwezig op een vakbondscongres dat is gehouden in het teken van “economische groei en sociale perspectieven in een Europa van naties”, meldde persbureau ANSA.

Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft er net als Moscovici recent bij de Italiaanse regeringscoalitie op aangedrongen zich in haar begroting te houden aan de doelstellingen van en afspraken met de EU. Italië wordt geregeerd door Salvini’s rechts-realistische anti-immigratiepartij Lega en de eurosceptische protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) van Luigi Di Maio. Beiden willen van bezuinigingen af en (geleend) geld in de economie pompen.

Anp/TPO