Doneer aan TPO
 

Oproep: stop alstublieft met het inzenden van “””opinie””” over Zwarte Piet

Misschien wist u het niet maar behalve Zwarte Piet zijn er nog héél véél andere onderwerpen

Door: , 16:39, 09 oktober 2018

Misschien wist u het niet maar behalve Zwarte Piet zijn er nog héél véél andere onderwerpen

Beste inzender en aankomend inzender,

Bij dezen het vriendelijke verzoek te stoppen met het inzenden van “””opinie””” over het onderwerp Zwarte Piet. Na de 2276ste bijdrage te hebben afgewezen, en dat terwijl we al sinds bijdrage 1217 überhaupt zijn gestopt met nog verder “””opinie””” publiceren over dit onderwerp, zijn we er echt te moe voor nog verder af te wijzen.

Bovendien is het telkens “””opinie”””. Kennelijk is het niet meer mogelijk om een béétje originele bijdrage te schrijven zodra het onderwerp over Zwarte Piet gaat. Iets met een béétje interessante insteek bijvoorbeeld. Of iets wat nog niet eerder is gezegd. Of iets zonder beledigende verwijzing naar Sylvana Simons, negers, de geschiedenis van Zwarte Piet ‘want in andere landen gebruiken ze ook zwart geschminkte figuren bij tradities’, documentaires over Zwarte Piet, ‘links’ of ‘en hunnie van Denk dan?’ (zucht).

Klopt, dat is niet zo makkelijk om na meer dan drie jaar vrijwel elke dag het min of meer gedwongen over Zwarte Piet te hebben gehad nog iets origineels te bedenken. En bij twijfel geldt (dit is een gratis pro-tip): gewoon helemaal niets schrijven, laat staan inzenden.

Of het moet opinie zijn van iemand die vóór het afschaffen van Zwarte Piet is en daar ook nog iets leuks over kan schrijven zonder verkapte oproepen tot geweld, agressie en egomaan slachtofferschap aan elkaar te rijgen in drammende VARAesque ‘ik heb altijd gelijk en nu verder je bek dicht houden’. Maar dat zal wel niet.

Hoe dan ook: bedankt voor het inzenden, maar liever niet meer. We zijn totaal Zwarte Piet-discussie moe. Echt hoor, nog even en we gaan pleiten vóór het afschaffen van Zwarte Piet omdat Zwarte Piet een racistische stereotypering is die niet langer past in de de hedendaagse, al dan niet ongewenste, multiculturele samenleving.

Is dat wat je wil? Nou? Moet je dat soms willen?

Nee hè?

Er zijn trouwens ook nog best veel andere onderwerpen dan alleen Zwarte Piet hoor! Misschien wist u dat niet maar de wereld bestaat niet uit Nederland alleen. Eigenlijk zijn alleen Nederlanders geïnteresseerd in Zwarte Piet. Verder echt helemaal niemand. En zoveel Nederlanders zijn er nou ook weer niet. Het is echt niet zo dat Nederland geopolitiek gezien ook maar het begin van een deukje in een roomzacht pakje boter dat uren in de zon heeft gelegen kan slaan, laat slaan dat Nederlandse “””opinie”””-inzenders enige invloed hebben. Gewoon niet. Zelfs op de wereldkaart is Nederland niets meer dan een speldenprikje. Een vogelpoepje. Een kleine puist ergens in de buurt van Berlijn, Brussel en Parijs. (De invloed van Nederland op het wereldtoneel is net zo enorm als het gehalte aan talent en creativiteit in een gemiddelde Nederlandse subsidiefilm.)

Dus, probeer eens een ander onderwerp. Geeft niet wat. Armoede, verdriet, leed, wereldvrede, het lijden van het menselijk bestaan, seks, geweld, de toename van dementie na onophoudelijk NPO kijken, eten en drinken, de humor Arthur ‘koning van de lach’ Japin, het oprukkende communistisch fascisme binnen universiteiten en in Amsterdam, terreur door SJW’s, de economie, het meer dan misdadige op NS-achtige wijze falen en falen en falen en falen en falen en falen falen van het UWV waarvoor kennelijk helemaal nooit iemand wordt gestraft en wat kennelijk 15 jaar ongestoord kan blijven falen op uw kosten, asielzoekers die minder dan twee jaar krijgen voor het verkrachten van een verstandelijk gehandicapte, het open riool Twitter/Facebook als bijdrage aan het ‘dichter bij elkaar brengen van mensen’ (lol), de glazuuraantastende werking van bacteriën die cariës veroorzaken of een rijimpressie van de nieuwste Opel. Echt, maakt niet uit wat. Als het maar niet over Zwarte Piet gaat.

Hoor wie klopt daar kinderen? Nou, helemaal niemand hopen we. We hoorden trouwens ook helemaal geen geklop? Jullie? Nee hè? Zie je wel, er werd niet eens geklopt, is allemaal hysterie.

Stelletje banketletters.

 

 

Tags:
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace