Doneer aan TPO
 

Paus Franciscus: Abortus is hetzelfde als een huurmoordenaar bestellen

Zwangerschaps-onderbrekingen zijn sowieso 'nazipraktijken' volgens kerkelijk leider

Door: , 14:12, 10 oktober 2018
Paus Franciscus zegt dingen in het Vaticaan AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

Zwangerschaps-onderbrekingen zijn sowieso 'nazipraktijken' volgens kerkelijk leider

Paus Franciscus heeft abortus vergeleken met huurmoord. In het verleden zei de paus nog weleens dat zijn Rooms-Katholieke Kerk zich te veel bezighoudt met debatten over abortus. Ook toonde hij in 2015 nog enig begrip voor vrouwen die hun zwangerschap laten beëindigen ,,omdat ze geen andere uitweg zien”. Hij omschreef abortus toen ook weliswaar als een zonde, maar tegelijkertijd als een tragedie.

Tijdens de wekelijkse audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome zei Franciscus woensdag: ,,Het wegnemen van een mens is als het inhuren van een huurmoordenaar om een probleem op te lossen.” Hij vroeg retorisch ,,hoe een handeling die een onschuldig leven beëindigt therapeutisch, beschaafd en menselijk kan zijn?”

In juni sprak Franciscus zich al in felle bewoordingen uit tegen het beëindigen van zwangerschappen wanneer het ongeboren kind handicaps of ernstige aandoeningen heeft. Dat vond hij vergelijkbaar met nazipraktijken.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace