Doneer aan TPO
 

Rotterdam gaat ‘seksuele intimidatie in uitgaanswereld’ keihard aanpakken: ‘trainingen’ en ‘voorlichting’

Er is ook al een 'app' tegen seksuele intimidatie en een 'Ben je oké?'-campagne dus: pak aan seksuele intimidatie!

Door: , 22:19, 10 oktober 2018
Deugtopia Nederland.

Er is ook al een 'app' tegen seksuele intimidatie en een 'Ben je oké?'-campagne dus: pak aan seksuele intimidatie!

De gemeente Rotterdam wil seksueel grensoverschrijdend gedrag in de uitgaanswereld aanpakken. Aanleiding is een onderzoek waaruit blijkt dat 77 procent van de ondervraagde vrouwen en 46 procent van de mannen het afgelopen jaar te maken heeft gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Aan het onderzoek werkten 580 mensen mee.

“Dat is niet acceptabel en voor het college dan ook reden om dit aan te pakken”, zegt wethouder Bert Wijbenga (handhaving). De gemeente wil vooral voorkomen dat seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals ongewenst aanrakingen en naroepen, normaal wordt gevonden en wil het publiek en horecapersoneel daarvan bewust maken. Zo krijgt barpersoneel “trainingen om signalen te herkennen” en komt er voorlichting op scholen, zei een woordvoerster.

Onlangs werd in Rotterdam al een StopApp gelanceerd waarmee intimidatie op straat kan worden gemeld en sinds begin dit jaar worden stewards ingezet in de horeca om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan. Ook werkt de gemeente samen met de Rutgers Stichting die deze week de campagne ‘Ben je oké?’ startte.

Anp

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace