Media & TV

Steken van NPO-zwaard in rug Jenny Douwes levert charlatan Twan Huys eindelijk kijkers op

13-10-2018 10:49

Twan Huys (links) geeft een bekende misdadiger een podium bij het NPO-programma College Tour. Screenshot Youtube.

De uitzending van RTL Late Night met Twan Huys, waarin een voor- en tegenstander van Zwarte Piet aan tafel zaten gedwongen met elkaar werden geconfronteerd aan dezelfde tafel ook al waren er hele andere afspraken gemaak, heeft voor een opleving van de kijkcijfers gezorgd. Vrijdagavond keken er 592.000 mensen naar de talkshow, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Volgens Mediacourant is het de meest bekeken uitzending sinds de Voice-special vorige maand.

Twan Huys had in zijn programma Jenny Douwes uitgenodigd, het boegbeeld van de blokkeeractie op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar. Zonder dat zij het wist, schoof ook een anti-zwartepietactivist aan. Dat leidde tot een heftige discussie tussen de gasten, die zich op Twitter voortzette. “Dit is zó onverstandig: als gast weet je nu dus dat afspraken nul en generlei waarde hebben bij deze presentator”, is een van de reacties. “Schandalig om je gasten zo voor het blok te zetten”, zegt een ander.

RTL reageerde na de uitzending en liet weten dat “de Late Night Tafel van Twan Huys van iedereen is”.

De kijkcijfers van The Talent Project blijven deze week wederom steken onder een miljoen kijkers. De vierde aflevering van de talentenjacht op RTL4 trok 876.000 kijkers. Het best bekeken programma van de vrijdagavond was het NOS Staatsjournaal van 20.00 uur (1,8 miljoen), gevolgd door 2 voor 12 (1,2 miljoen) en De wereld draait door (1,1 miljoen).

Anp