Tweederde Amsterdammers wil letters ‘I Amsterdam’ niet weg hebben

14-10-2018 09:55

Tweederde van de Amsterdammers wil het bekende ‘I AMsterdam’ logo helemaal niet weg hebben, dat blijkt uit onderzoek tijdens de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Ook mensen buiten Amsterdam zien weinig reden tot het weghalen van de letters. De achterban van Groenlinks staat wel meer achter de plannen van de eigen partij, daar is ongeveer de helft voor de verwijdering.

Deze week werd bekend dat de Amsterdamse Groenlinks fractie de iconische rood-witte letters weg wil laten halen. De coalitiepartij diende een motie van die strekking in tijdens de raadsbespreking van de begroting 2019. Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma staan de letters voor individualisme. Dit “terwijl wij in deze stad solidair en divers willen zijn”, zo verklaarde ze. Volgens Roosma gaat het voorstel ‘om de ziel van Amsterdam’.

Groenlinks wil ook dat er geen citymarketing meer wordt bedreven met de letterbeelden. De fractievoorzitter erkende wel dat het weghalen van de letters het massatoerisme niet zal indammen. Vooralsnog lopen de inwoners van de stad dus nog niet echt warm voor het plan. (pdf)