Business

Interieursegment blijft achter bij groei detailhandel

14-10-2018 16:14

Het is duidelijk dat de economische crisis nu achter ons ligt en de broekriem kan dus weer wat losser. De werkgelegenheid is weer op een gunstig niveau, de huizenmarkt is aangetrokken en het bedrijfsleven noteert weer veel betere omzetten. Ook de consument heeft weer meer te besteden, en dat is te zien in de cijfers. Zo is de detailhandel is niet achtergebleven bij de aantrekkende economie. Echter de interieurbranche blijft op het moment achter bij deze ontwikkeling, zo valt te lezen op interieurjournaal.com:

”De Nederlandse detailhandel heeft in juli 4% meer omgezet dan in juli 2017, het volume was 3,3% hoger. De omzet van non-food steeg ook, maar dat geldt helaas niet meer voor het interieursegment.

De omzet van de winkels in non-food pluste in juni met 1,1%. Na koploper drogisterijen (+6,0%) groeiden kledingwinkels (+2,9%) en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren nog net (+0,7%), maar waren meubels en woninginrichting (-3,6%) de grootste daler onder de andere non-food segmenten die een negatief groei noteerden.

De online omzet was in juni opnieuw 22% hoger: webwinkels ruim +13%, multi-channelers zelfs met +37,5%, zo publiceerde het CBS vrijdag.”

Ondanks de achterblijvende groei is de markt voor consumenten die hun interieur willen vernieuwen of aanvullen juist heel gunstig. Er is een groot aanbod van zeer diverse winkels in meubels en woninginrichting. Voor ieder formaat beurs is een passende winkel te vinden.
Daarnaast heeft Nederland, en in het bijzonder Brabant, van oudsher ook een sterke meubelindustrie, ook heden ten dagen zijn er nog meubelbedrijven die het volledige productieproces in eigen hand hebben.

Een voorbeeld van zo’n bedrijf is het Brabantse Goossenswonen.nl, een familie bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de jaren vijftig. Alles op het gebied van wonen en slapen kunt u hier vinden, en alle producten zijn door Goossens zelf ontwikkeld. Dat geeft unieke meubels met een eigentijds karakter. Als uw wensen heel specifiek zijn kunt u bij Goossens ook meubels op maat laten maken of zelf uw eigen ontwerp indienen. Dat zit natuurlijk toch het allerlekkerste, een bankstel dat exact naar uw eigen wensen en smaak is geproduceerd.