Doneer aan TPO
 

Beetje internationale top-DJ verdient 571.000 euro per week, eerlijk verdiend, nul subsidie

Talent, hard werken, creativiteit, individuele groei: levert altijd weer op, zonder dat belastingbetaler hoeft bij te springen

Door: , 9:28, 17 oktober 2018
DJ Tiesto (Tijs Michiel Verwest) draait tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in de Ziggo Dome. De Nederlandse dj viert met de show de 500e aflevering van zijn radioshow Clublife. ANP KIPPA PAUL BERGEN

Talent, hard werken, creativiteit, individuele groei: levert altijd weer op, zonder dat belastingbetaler hoeft bij te springen

Het gemiddelde weeksalaris van een internationale top-dj is 571.000 euro. Dat blijkt uit het jaarlijkse dance-onderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met ING dat woensdag, op de openingsdag van Amsterdam Dance Event (ADE), werd gepresenteerd. De top tien van best betaalde internationale dj’s verdient samen ruim 200 miljoen euro per jaar.

Het geld is een van de redenen waarom een op de vijf danceliefhebbers droomt van een carrière als bekende dj. Andere redenen die daarvoor genoemd worden zijn houden van muziek, overal op de wereld komen en eigen muziek kunnen maken en uitbrengen, blijkt uit het onderzoek.

Het economisch bureau van ING bekeek de inkomsten van de top vijf: Calvin Harris, The Chainsmokers, Tiësto, Steve Aoki en Marshmello. Zij verdienen het meeste aan optredens en de rest halen ze uit rechten en opnames. Ze verdienen relatief makkelijk hun geld omdat de productiekosten voor dance laag zijn en dance mateloos populair blijft.

Al zes jaar bestaat de top tien van populairste dj’s voor de helft of meer uit Nederlanders. De provincie Noord-Brabant levert met onder anderen Tiësto, Hardwell, R3Hab en Fedde le Grand de meeste succesvolle Nederlandse dj’s.

De populariteit van de Nederlandse dj’s zorgt er mede voor dat de verwachte exportwaarde van dance in 2020 rond de 150 miljoen euro uitkomt.

Anp

 
Tags: ,
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace