Opinie

Volkskrant schrijft desinformerend huilehuilie-artikel over ‘online trollen’ van Italiaanse minister

17-10-2018 11:55

De main stream media anno 2018.

Jarl (lol) van der Ploeg, Volkskrant-‘journalist’ (blank, man), heeft een kneiter van een scoop te pakken: gemene ‘gewetenloze’ Italianen doen online heel gemeen tegen andere mensen en ze gebruiken ‘grove taal’! Die ‘andere mensen’ zijn, uiteraard, uitsluitend hele lieve, gewone, normale, tolerante, inclusieve, kosmopolitische, onschuldige, verschillige mensen (Goed Volk) die zelf helemaal nooit iets kwetsends zouden zeggen online, terwijl die gemene Italianen uiteraard allemaal rechtse populisten zijn (duh! Anders zouden ze ook niet gemeen zijn!).

En al die gemene mensen zeggen dus zomaar allemaal kwetsende, grove dingen terug tegen die lieve hele lieve gewone normale tolerante inclusieve kosmopolitische onschuldige verschillige mensen (Goed Volk), zoals bijvoorbeeld ‘Zou u hem doen?‘, en dat is natuurlijk stom! Boehoe! Huiliehuilie! Mensen mogen helemaal niks terugzeggen! Alleen de elite en zelfbenoemde uitverkorenen mogen wat zeggen in een democratie!

Het is, kortom, vergelijkbaar met Mussolini en fascisme, en alles, ongetwijfeld ook de schuld van Trump. Want nogmaals: uitsluitend nare rechtse populisten doen stom online! Linkse goedmensen en fijne deugburgers zijn standaard lieve schatjes online, die zouden helemaal nóóit groepsgewijs proberen om iemand die, noem eens wat, een populistische mening heeft en voor de Telegraaf schrijft kapot te maken en van Twitter te treiteren hoor!

Ohja, en de Italiaanse minister Salvini maakt dus ook wel eens filmpjes, dat wil zeggen dat hij zomaar met draaiende camera vragen stelt aan mensen, iets wat gewone normale journalisten heus nooit zouden doen, laat staan NPO-journalisten, en dat is zó fascistisch, het lijkt potjandorie het journalistiek fascisme van Geenstijl wel!

Tsjongejongejonge mensen! Wat is Italië toch een fascistische puinhoop geworden hè? Ze hebben er zelfs Geenstijl-journalistiek! Nou, dan weet je wel in welke richting de parmazanwagons straks rijden! Goed dat de Volkskrant zo’n dappere en krachtige correspondent in Italië heeft, anders zou het Goed Volk nu dus niet hebben geweten hoe de Geenstijlisering (lees: de opmaat naar een nieuwe seksistische holocaust) het voorheen zo beslist niet corrupte en beslist paradijselijke supergoed georganiseerde economische paradijs Italië heeft gesloopt en de nieuwe Mussolini’s aan de macht heeft geholpen. Met hun kwetsende online grove taal en filmpjes!

– Hier even een rustmomentje pakken met kleurboeken en puppy’s in de safe space 0m deze door Italiaanse micro-agressie veroorzaakte trauma’s te verwerken. –

Goed Volk heeft aan een half woord wel genoeg (dat blijkt maar weer). Daarom is goed volk ook geabonneerd op zo’n infantiele linkse kutkrant met een hoofdredacteur (blank, man) die jaren geleden nog werd binnengehaald als ‘vernieuwend’ en misschien zelfs wel ‘rechts’, notabene begonnen bij de Telegraaf, maar die kennelijk in de tussentijd zowel zijn kloten als zijn complete ruggengraat operatief heeft laten verwijderen zodat al die drammende UvA-millenials (allemaal blank) op zijn uiterst diverse en zeer inclusieve blanke redactie (die vooral draait op onderbetaalde freelancers, waar de Volkskrant overigens principieel tegen zegt te zijn, freelancers, maar hypocrisie is nou eenmaal het nieuwe ironie) hun zin kunnen doordrijven. Hell, het zou ons niet verbazen als de Volkskrant-hoofdredacteur inmiddels principieel transgender is geworden en dit jaar alleen nog maar zwarte schrijvers leest schrijvers van kleur leest.

Het wachten is nu op een manifest van Jarl (lol) van der Ploeg waarin BN’ers, Eric Corton, en andere blanke goedverdiendende dappere Nederlanders eisen dat alle investeerders zich terugtrekken uit Italië en dat adverteerders ophouden met adverteren in Italië zodat Italië, dat gemene fascistische land met hun kwetsende Geenstijl-journalistiek en grove taal online, ophoudt met bestaan, want dat is goed werkgeverschap, ofzoiets.

Want objectieve gebalanceerde journalistiek pure feiten verslaggeving waar de politiek-ideologische agenda niet vanaf druipt communistische actiejournalistiek serieuze desinformatie puur op emotie gebaseerde tearjerk artikelen ranzige clickbait waar het drammende narcisme op drijft als ranzig vet op een riool een door het volk eerlijk en democratisch verkozen Italiaanse minister die nou eenmaal dingen vindt en zegt wat heel veel andere Italianen ook vinden en zeggen, dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen in Italië Nederland!

Met een beetje mazzel hebben ze in Italië een mediapark met parkeerplaats: mede dankzij de Volkskrant zullen de Italianen dan wel snel verlost worden van die democratisch verkozen minister die ze hier in Nederland plaatsvervangend voor Italië van het lijf wensen te houden.

(Zeg vandaag nog je Volkskrant-abonnement op en wordt in de plaats daarvan Geenstijl-premium-lid!)