Binnenland

OM vervolgt vrouwenrechtenactivist Shirin Musa omdat zij feiten twittert

18-10-2018 11:09

Het Openbaar Ministerie gaat vrouwenrechtenactivist Shirin Musa vervolgen voor onderstaande tweets. Zij stelt hierin dat de heer Soerin Narain vervolgd is voor seksueel misbruik van een 13-jarig meisje. Soerin Narain voerde al eerder een juridische strijd met de Telegraaf om een artikel waarin werd gemeld dat hij werd vervolgd door seksueel misbruik van een 13-jarig meisje. Deze strijd verloor hij, want Narain IS ook gewoon vervolgd (en bij gebrek aan bewijs vrijgesproken) voor seksueel misbruik van een 13-jarig meisje. De Telegraaf mocht dus gewoon opschrijven dat Soerin Narain werd vervolgd voor seksueel misbruik van een 13-jarig meisje.

Het OM verhoorde Shirin Musa al eerder over deze tweets, en gaat nu dus over tot vervolging. Waarom het OM denkt een zaak te hebben tegen Musa omdat zij – geheel in overeenstemming met de feiten – twittert dat Narain werd vervolgd voor seksueel misbruik van een 13-jarig meisje, is niet duidelijk.

Waarom het OM wel het twitteren van feiten vervolgt (zoals het feit dat Soerin Narain werd vervolgd voor seksueel misbruik van een 13-jarig meisje) en niet de ontelbare berichten van haat en dreiging op, pak hem beet, een willekeurige Facebookpagina over Israël, de PVV, FVD of pro-Zwartepiet, is al evenmin duidelijk.

Wel melden wij u nog, met het risico op vervolging door het OM, het feit dat Soerin Narain door de gemeente Den Haag op non-actief werd gezet naar aanleiding van vermoedens van subsidiefraude. (Dit voor publicatie even tegen TPO legal aan houden, geen zin in vervolging voor het melden van feiten – Red.)