Doneer aan TPO
 

Zambia wil 2000 nijlpaarden afschieten, verplaatsen is te duur

Volgens milieuorganisatie is er geen bewijs voor overbevolking nijlpaarden in Luangwa-rivier

Door: , 13:11, 22 oktober 2018

Volgens milieuorganisatie is er geen bewijs voor overbevolking nijlpaarden in Luangwa-rivier

Zambia heeft een plan nieuw leven ingeblazen om 2000 nijlpaarden gecontroleerd te doden in de komende vijf jaar. Dat heeft de Zambiaanse minister van Toerisme Charles Banda maandag gezegd. Twee jaar geleden kwam het land al met het plan, maar dat werd na protesten van dierenrechtenactivisten van tafel gehaald.

Volgens Banda is de nijlpaardenpopulatie te groot voor het wateroppervlak van de rivier Luangwa waar de meeste van de dieren leven. Verplaatsen naar een andere locatie in het Zuid-Afrikaanse land is geen optie, want dat is te duur.

“Het South Luangwa National Park heeft een populatie van meer dan 13.000 nijlpaarden, maar het gebied is slechts geschikt voor 5000 exemplaren”, zei Banda, eraan toevoegend dat het ecosysteem bedreigd zou worden. “Het zou erg duur zijn om de nijlpaarden naar andere wateren te verplaatsen. Op dit moment is de enige optie die we hebben het doden van de nijlpaarden.”

De Britse liefdadigheidsinstelling Born Free leidde in juni 2016 de campagne tegen het ruimen van de beesten en omschreef het als een trofeejacht. Maandag meldt Born Free op haar website dat Zambia er niet in geslaagd was om sterke, wetenschappelijke bewijzen te leveren die aantonen dat er een overpopulatie van nijlpaarden in de rivier Luangwa is.

(ANP)

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace