Media & TV

Megan Kelly doet niet policor genoeg, bukt diep, biedt toch excuses aan, is alsnog haar show kwijt

25-10-2018 19:48

De Amerikaanse talkshowpresentatrice Megyn Kelly moet diep door het stof na een onhandige uitspraak over blackface. Hoewel ze haar excuses aanbood liet haar agent haar vallen en nu heeft ook haar werkgever NBC besloten om met haar programma te stoppen, meldt TMZ.

Dinsdag zei Kelly in haar Megyn Kelly Today-show dat ze niet snapte waarom iemand zich niet zwart zou mogen schminken voor Halloween, wat tot enorme ophef leidde in Amerika.

“Je komt tegenwoordig in de problemen als je als blank persoon zwarte schmink gebruikt voor Halloween of andersom. Toen ik klein was, was dat nog prima zolang je je maar verkleedt als een personage”, zei Megyn.

Ze haalde daarna een voorbeeld aan uit The Housewives of New York waar iemand verkleed ging als Diana Ross en daarbij haar huid donker had gemaakt. “Mensen zeggen dat dat racistisch is maar ik voel dat niet zo. Wie houdt er niet van Diana Ross en zou haar voor een dag willen zijn? Ik snap niet dat dat racistisch is op Halloween.”

Anp

Een dag later bukte Kelly, mede onder druk door twittergedram van SJW-millennials, heel erg diep en maakte ze een over the top pathetische huiliehuilie-zelfhaatvideo om toch alstublieft excuses te krijgen van al die diep gekwetste jankerds op vooral social media.

Maar uiteraard was het al veel te laat: zomaar even op eigen houtje besluiten een mening te vormen die niet vooraf is goedgekeurd door de totalitaire policor SJW-kulturkammer is een hele serieuze en zware misdaad waardoor het kennelijk heel rechtvaardig is om meteen je complete carrière kwijt te raken.

Mooi wel hè, die zogenaamde ‘vrijheid van meningsuiting’?

TPO