Doneer aan TPO
 

Milieu is niet de reden voor energiebesparingen, geld wel

Lalala geld, en de bomen en de diertjes komen later wel

Door: , 10:04, 25 oktober 2018

Lalala geld, en de bomen en de diertjes komen later wel

De belangrijkste reden voor Nederlanders om bewust met energie om te gaan, is hun portemonnee. Het milieu komt pas op de tweede plaats. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS vroeg ruim 3300 mensen naar hun gedrag bij zes specifieke handelingen, zoals het opladen van een telefoon, gebruik van de wasmachine en verwarmen van de woning. Van de mensen zegt 90 procent hier bewust mee om te gaan. De groep die dat uit kostenbesparing doet, is echter twee keer zo groot als de groep die het milieu voorop stelt. Vrouwen zijn volgens het onderzoek energiezuiniger dan mannen.

Ook mensen die van zichzelf vinden dat ze milieubewust zijn, handelen in eerste instantie uit financiële overwegingen. Zij gaan in huis weliswaar bewuster om met energie dan anderen, maar niet primair vanwege de zorg voor het milieu.

(ANP)

Tags: , ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties