Doneer aan TPO
 

Hardwerkende talenten met succes die winst maken maakten in 2017 nog veel meer winst

In middelmaatland Nederland wonen slechts negen miljardairs

Door: , 13:06, 26 oktober 2018
Foto: maxipixel.

In middelmaatland Nederland wonen slechts negen miljardairs

De allerrijksten van de wereld zijn vorig jaar opnieuw een stuk rijker geworden. Door de aandelenhausse, stijgende vastgoedprijzen en economische groei zagen ze hun gemiddelde vermogen met 19 procent stijgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse miljardairsrapport dat accountantsfirma PwC en de Zwitserse bank UBS vrijdag hebben gepubliceerd.

Gezamenlijk bezaten ze een recordvermogen van 8,9 biljoen dollar (7,8 biljoen euro). Ter vergelijking: een biljoen is een één met twaalf nullen. De wereld telt nu 2158 miljardairs, 179 meer dan in 2016.

Degenen die het meest profiteerden van de wereldwijde groei waren Chinese rijken. Die zagen hun vermogen met 39 procent aandikken tot 1,1 biljoen dollar. Het aantal Chinese miljardairs nam toe tot 373, van 318 het jaar ervoor.

Nederland heeft negen miljardairs, eentje minder dan in 2016. Nog niet de helft van hen heeft het vermogen zelf vergaard, het merendeel heeft zijn rijkdom geërfd. Samen bezaten de Nederlandse miljardairs 35,5 miljard dollar (31 miljard euro). Namen worden in het rapport niet genoemd, maar onder hen zijn zeker Heineken-erfgename Charlene de Carvalho en Randstad-oprichter Frits Goldschmeding.

De nieuwe miljardairs blijken graag in kunst te beleggen. Vooral in Azië schieten de privémusea als paddenstoelen uit de grond. Ook worden openbare musea rijkelijk voorzien van schenkingen.

Anp

Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace