Opinie

Jordan Peterson komt naar UvA, fopwetenschappers, millennials en SP-jongeren woest

26-10-2018 12:38

Het nieuwe D66-logo.

Update: Room For Discussion reageert op drammers, bukt niet, zet geen extra gast naast Peterson. Wel komt er extra Q & A.

Update: Linda Duits wilde niet tekenen en wel hierom.

De bekende en populaire serieuze wetenschapper, professor in de psychologie aan een Canadese universiteit, Jordan Peterson is uitgenodigd voor het debatprogramma Room For Discussion van de Universiteit Amsterdam. Maar omdat Peterson enorm populair is bij ‘alt-right’, ‘populisten’ en de rest van realistisch helder denkend Nederland en omdat Peterson realistische dingen zegt als ‘mannen verschillen van vrouwen’ of ‘lang leve het vrije woord’, en bovendien ook nog eens weigert om mensen anders in te delen dan in ‘man’ en ‘vrouw’, dus niet in Xhe, Ghe, Theyr of X etc. etc. etc. zuchtlol, is hij eigenlijk niet welkom vinden maarliefst 80(!) ‘UvA-medewerkers’ en ‘studentenorganisaties’ waaronder de SP-jeugd (u weet wel, van die ‘sociale’ en ‘solidaire’ partij). Want naar andere meningen dan je eigen mening moeten luisteren, nota bene op een universiteit, is natuurlijk kwetsend, een vorm van micro-agressie, fascisme, racisme, seksisme, Hitler…ad infinitum, waardoor er nog meer safe spaces waar puppy’s kunnen worden geknuffeld moeten worden gebouwd (gaarne niet applaudiseren want dat kan kwetsend traumatisch zijn dus: jazz hands!).

Omdat de 80 ‘UvA-medewerkers’ en ‘studentenorganisaties’ zelf ook wel snappen dat het compleet censureren van een internationale gast van formaat, zei het van een formaat buiten hun eigen dichtgetikte links-radicale en rancuneuze ivorentorenbubbel die bijna uit elkaar spat van machtswellust, bloeddorst, hypocrisie en zelfingenomenheid, teveel gaat lijken op het virtueel afschieten van een virtuele aankomend premier op een virtuele parkeerplaats van een virtueel mediapark eisen en drammen ze nu ‘slechts’ dat er ‘een andere gast bij Jordan Peterson komt zitten om tegenwicht te bieden’. (Want dat zijn kwetsende uitspraken ineens minder kwetsend? En moet dat dan een gast ‘van kleur’ zijn, aangezien Peterson zelf ook al blank is? En moet dat perse een vrouw zijn of mag het ook een transitie-man-vrouw-anders-namelijk zijn? Vragen, vragen, vragen…zou de UvA-diversity officer al antwoord hebben?)

Dus nu hebben de 80 UvA-huiliehuilie’ers een podium gekregen (zij wél! Als ze zelf een podium nodig hebben voor hun gedram hoeft er nooit eens een ‘andere gast’ bij om ‘tegenwicht te bieden’) in het UvA communicatie-orgaan Folia alwaar zij uitgebreid de ruimte benutten om Peterson te beledigen, zwart te maken, te belasteren en gelijk ook maar even de hele organisatie van Room For Discussion door de plee trekken want die ‘hebben Peterson alleen maar uitgenodigd omdat hij zo controversieel is’ en dat is ‘schadelijk voor de wetenschappelijke standaard’. (LOL.)

Je gaat je na lezing van het opiniestuk, dat overigens verdacht veel lijkt op een Volkskrant/NRC-oproep aan Geenstijl-adverteerders om Geenstijl kapot te maken, toch een beetje afvragen of in al die stilteruimtes, safe spaces met kleurboeken en puppyhoekjes niet stiekem ook al een goelag is ingericht waar Peterson en iedereen die het voortaan waagt iets anders te vinden dan de linkse waarheid, de linkse waarheid en niets dan de linkse waarheid uiteindelijk in zullen verdwijnen. (Puur en alleen voor ‘heropvoeding’ hoor!)

(“De open brief is een initiatief van het netwerk Bezorgde Amsterdammers dat zich zorgen maakt over de opkomst van extreem-rechts en normalisering van zijn gedachtegoed.”

Lees: Amsterdamse Internationale Socialisten en linksradicalen die proberen elk debat van vooral FvD en verder alles wat ‘te rechts’ is volstrekt onmogelijk te maken. Daar kan de UvA trots op zijn, zo’n ‘wetenschappelijke standaard’…)

Hieronder de 80 namen van ‘academici’ en ‘studentenorganisaties’ die liever niet hebben dat vrije individuen ongestoord en zonder ‘tegenwicht’ naar een Canadese hoogleraar psychologie luisteren. Opdat we nooit vergeten:

P.S. Was Linda Duits ziek?

Dr. Donya Alinejad
Dr. Miriyam Aouragh
PhD Josien Arts
Dr. Rowan Arundel
Dr. Sruti Bala
PhD Selçuk Balamir
Dr. Marija Bartl
Prof. Dr. Niko Besnier
Esther de Boer, Student Assistent
Dr. Sarah Bracke
PhD Laura Burgers
Dr. Liberty Chee
PhD Marci Cottingham
PhD Robert J. Davidson
Dr. Ursula Daxecker
Sherilyn Deen, Junior Lecturer Sociology at UvA
PhD Daniel DeRock
Dr. Jeff Diamanti
PhD Clément Dréano
Drs. Brian Droop
Leonie Dronkert, Junior Researcher at VUmc
PhD Mirjam Fischer
Dr. Joyce Goggin
Dr. Erella Grassiani
Dr. Julian Gruin
Dr. Lucy Hall, lecturer
PhD Eline Hansen
Dr. Joke Hermes
PhD Bram Hogendoorn
PhD Roos Hopman
PhD Peyman Jafari
PhD Mirthe Jiwa
PhD Mariska Jung
Dr. Artemy Kalinovsky
Prof. dr. ir. Jeroen de Kloet
Dr. Javier Koole
Yoren Lausberg, Jr Docent at the Sociology Department
PhD Justine Laurent
PhD Candida Leone
Dr. Mieke Lopes Cardozo
Prof. Dr. Chantal Mak
Dr. Eef Masson
Dr Vivienne Matthies-Boon
Prof. dr. Amade M’charek
Dr. Julie McBrien
Dr. Esther Miedema
PhD Peter Miller
Eva Mos, Junior Lecturer Sociology at UvA
PhD Gabriel Otero
Dr. Merijn Oudenampsen
Dr. Toni Pape
Prof. dr. Esther Peeren
dr. Jasper van de Pol
PhD Phie van Rompu
Dr. Enzo Rossi
David Rypel
PhD Inez Blanca van der Scheer
PhD Heleen Schols
Dr. Patricia Schor
Dr. Itamar Shachar
PhD Fenna Smits
Dr. Rachel Spronk
Dr. Abbey Steele
Dr. Stephanie Steinmetz
Dr. Luisa Steur
PhD Dragana Stojmenovska
Dino Suhonic
Dr. Jan Teurlings
PhD Marina Tulin
PhD Diliara Valeeva
Prof. dr. Olav Velthuis
Noa Visser, teaching assistent
PhD Laura Vonk
Dr. Julienne Weegels
PhD Natalie Welfens
Prof. Dr. Saskia E. Wieringa
PhD Lisanne Wichgers
Dr. Timothy Yaczo

Amsterdam United
ASVA studentenunie
Diversity Forum
Humanities Rally
ISSO
NU!
ReThink
Red UvA
ROOD Amsterdam, jong in de SP
Sophie Visser – lid Student Disability Platform
Susanne Salari – lid Student Disability Platform
Sociologisch Mokum
University of Colour