Politiek

Amsterdam blijft ondanks excuses Femke Halsema Telegraaf dwarszitten

27-10-2018 14:24

Documenten over een antiradicaliseringsproject die volgens de gemeente Amsterdam zijn zoekgeraakt, blijken gewoon in het eigen archief te liggen. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Stukken waar de hoofdstad maandenlang vergeefs naar zegt te hebben gezocht, werden vrijdag met behulp van archivarissen al binnen een half uur opgediept uit het Stadsarchief.

Lees ook – Afdeling veiligheid gemeente Amsterdam krijgt een 1 voor integriteit

Het gaat om documenten over het tien jaar oude project Opvoedambassadeurs Zeeburg, dat islamitische ouders weerbaar moest maken tegen onder meer radicalisering. De Telegraaf vroeg deze stukken in maart middels een wob-procedure op, na een melding van een klokkenluider die beweert dat er mogelijk is gerommeld met de subsidies rond dit project. Fatima Elatik, destijds stadsdeelburgemeester namens de PvdA, was de grote aanjager van het project. De krant onderzoekt de kwestie nog.

Al met al een pijnlijke toestand voor burgemeester Femke Halsema die eerder deze week door het stof moest voor een andere door haar ambtenaren gefrustreerde wob-procedure over de afdeling Veiligheid van de gemeente Amsterdam.