Buitenland

Duitse (18) verkracht, Italiaanse (16) verkracht en vermoord door migranten

27-10-2018 11:43

In Duitsland is een 18-jarig meisje in Freiburg slachtoffer geworden van een groepsverkrachting door ten minste 7 Syriërs en een Duitser. Deze acht zijn aangehouden maar er zouden meer daders betrokken zijn, schrijft HLN.

Het meisje kreeg op 13 oktober in een discotheek een drankje van een dader en raakte bedwelmd. Vervolgens werd zij in de bosjes door meerdere mannen verkracht.

In Italië zijn twee Senegalezen, een Ghanees (foto) en een Nigeriaan opgepakt voor de groepsverkrachting en moord op de zestienjarige Desiree Mariottini uit Rome. Zij werd dood gevonden in een afgesloten kraakpand. Zij was bij leven onder invloed van drugs en was verkracht. De politie behandelde deze zaak aanvankelijk als een overdosis, tot een andere Senegalees een getuigenverklaring gaf dat hij het kind had horen schreeuwen.

De zaak zorgt in Italië voor politieke onrust. Minister Salvini juichte de arrestaties toe en noemde de daders ‘wormen’. Hij op zijn beurt werd bij een bezoek aan de plaats van de moord door een boze menigte uitgemaakt voor ‘jakhals’ die munt wil slaan uit de dood van Mariottini.