Doneer aan TPO
 

Stint-fabrikant vraagt faillissement aan, eigenaar boos op minister na verbod

Stint werd van de weg gehaald na dodelijk treinongeval in Oss

Door: , 10:08, 29 oktober 2018
De berging van de Stint-bakfiets in Oss, ANP/Vincent Jannink

Stint werd van de weg gehaald na dodelijk treinongeval in Oss

De fabrikant van de stint is bankroet. Het bedrijf van de elektrische bolderkar vraagt maandag faillissement aan bij de rechtbank. Dat zegt eigenaar Edwin Renzen in een interview met RTL Nieuws en de Volkskrant.

Volgens Renzen was afgelopen vrijdag voor hem duidelijk dat het zo niet langer meer ging. “Ik heb naar de cijfers gekeken: er komt al weken niets meer binnen. En er gaat alleen maar geld uit, alleen maar meer. Extra kosten, geen inkomsten. We hebben nog net de salarissen er een keer uit kunnen persen. Maar dit is niet vol te houden.”

Het voertuig kwam negatief in het nieuws toen een stint onder een trein terechtkwam op een overweg in Oss. Bij het ongeluk kwamen vier kinderen om het leven en raakten nog een kind en een begeleidster gewond. Daarna werd het voertuig voorlopig niet meer op de weg toegelaten.

Minister Cora van Nieuwenhuizen nam haar besluit op basis van voorlopig onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), politie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) naar de veiligheid van de elektrisch aangedreven kar.

Renzen is het nog altijd niet eens met dat besluit en vindt dat het bedrijf geen kans heeft gekregen. “De stint is niet onveilig. We weten nog niet wat de oorzaak van het ongeluk in Oss is.” Hij neemt het vooral ILT kwalijk. “In de bijna 7 jaar dat de stint op de weg is, hebben we geen enkele inspectie gehad. Niets. Niemand heeft ooit gezegd wat er beter kon of moest. Niemand. Als je dat kapotmaken noemt: ja.”

De rechtbank besluit dinsdag of de aanvraag wordt goedgekeurd. “Ik kan me niet voorstellen dat de aanvraag niet wordt toegewezen. De rek is eruit”, aldus Renzen tegenover RTL Nieuws. Ook een doorstart heeft volgens hem geen zin. “Het is schroot. Daar heb je recyclebedrijven voor. Daar zijn er al genoeg van.”

LEES OOK: Reconstructie van het geblunder rond de Stint

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace