Nieuws

Utrechtse cocaïnehandelaar Hamza Ziani (33) geliquideerd in Torremolinos

29-10-2018 13:33

Het 33-jarige Utrechtse onderwereld-kopstuk Hamza Ziani (33) is zaterdagavond bezweken aan de verwondingen die hij had opgelopen door een schietpartij in Torremolinos. De krant Diario Sur meldde maandag dat de man zwaargewond naar een ziekenhuis was gebracht waar hij na een spoedoperatie is overleden.

Volgens Diario Sur zat de Nederlander in het weekend in een restaurant te eten toen een gemaskerde man de horecagelegenheid binnendrong. De schutter zou zeven schoten op de Nederlander hebben afgevuurd. Vier daarvan zouden het slachtoffer in het hoofd hebben geraakt. De schutter is gevlucht. Getuigen zagen hem bij een medeplichtige in een wit busje stappen.

Hamza Ziani was al een bekende van de Spaanse politie. Hij was begin oktober aangehouden in Marbella vanwege bezit van vuurwapens en explosieven. Na het betalen van een borgsom is hij toen vrijgelaten.

Rondom Utrecht woedt momenteel een steeds verder escalerende drugsoorlog. Justitie verondersteld dat de regio een bepalende rol speelt in de wereldwijde cocaïnehandel.

ANP/TPO