Regio

Buschauffeurs Qbuzz van en naar azc Ter Apel zijn overlast asielzoekers zat, dreigen met boycot

01-11-2018 13:11

Buschauffeurs van Qbuzz-buslijn 73 die van Emmen via Ter Apel (waar ook het asielzoekerscentrum staat) naar Gieten rijdt en vice versa hebben het helemaal gehad met de overlast die wordt veroorzaakt door asielzoekers, met name de zogenaamde ‘kansloze asielzoekers’ uit ‘veilige landen’ uit onder andere Noord-Afrika, Turkije en AlbaniĆ«. De ondernemingsraad van Qbuzz laat nu weten dat als er niets wordt gedaan aan de overlast de chauffeurs de haltes bij het azc voortaan zullen boycotten.

Aan RTV Noord laten chauffeurs weten hoe ernstig de overlast inmiddels is:

“Ze veroorzaken al langere tijd overlast in lijn 73. Ze komen de bus binnen, weigeren te betalen, bedreigen buschauffeurs en passagiers en verstoren de dienstregeling. Deze groep gaat maar door met het slaan tegen bussen, spugen en respectloos gedrag naar mannelijke en vrouwelijke collega’s te uiten en lijkt dit als normaal te beschouwen.”

De problemen met de kansloze asielzoekers in Ter Apel spelen al lange, lange, lange, lange tijd. Behalve buschauffeurs en buspassagiers ondervinden ook inwoners en winkeliers van Ter Apel nog altijd veel hinder van de terreur door Noord-Afrikaanse, Turkse en Albanese ‘asielzoekers’. Er is onophoudelijk sprake van veel winkeldiefstal, zakkenrollerij, geweld, zwartrijden, inbraken, dreigen, spugen, en andere overlast.

Uiteraard is er tot op heden helemaal niets verbeterd in Ter Apel en hebben alle ‘maatregelen’ (zoals onder andere het laten meereizen van beveiligers op bussen) niets geholpen, ook al zeggen alle lokale politieke partijen het ‘helemaal zat te zijn’.

Gelukkig is nu ook busbedrijf Qbuzz ‘in gesprek’ met het COA, dus dan zullen deze problemen zeer binnenkort wel zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.