Doneer aan TPO
 

Schokkend: MONSTERWESPEN in Amsterdam

Liquidaties, handgranaten, GroenLinks, UvA, monsterwespen...ach en wee, arm Amsterdam

Door: , 12:19, 01 november 2018
CC-Foto: Joel Kramer. Via Flickr. Cropped by TPO.

Liquidaties, handgranaten, GroenLinks, UvA, monsterwespen...ach en wee, arm Amsterdam

Voor het eerst is een Aziatische hoornaar opgedoken in Amsterdam. Daarmee is het de meest noordelijke waarneming van deze agressieve wesp in Nederland en mogelijk zelfs in Europa. Dat meldt stichting platform Stop invasieve exoten.

De Aziatische hoornaar, bijna twee keer zo groot als een normale wesp, is zeer schadelijk voor bijen en andere insecten. Het gaat om een invasieve soort die honingbijen eet, waardoor het insect een bedreiging vormt voor het Nederlandse ecosysteem.

De Aziatische hoornaar heeft een donker achterlijf met een kleine donkergele vlek. Het achterlijf van de Europese hoornaar is juist overwegend geel getekend. De steek van een hoornaar is pijnlijker dan van een gewone wesp.

De Aziatische hoornaar werd vorig jaar voor het eerst in Nederland gezien, in het Zeeuwse plaatsje Dreischor. Dit jaar zijn de schadelijke insecten opnieuw aangetroffen in Zeeland (Schoondijke en Sint Jansteen), maar ook in Zuid-Holland (Spijkenisse).

En nu dus in Amsterdam, bij de Bosporushaven in het Westelijk havengebied. Hoe de monsterwesp, die van nature voorkomt in delen van Zuidoost-Azië, in ons land terecht is gekomen is onbekend.

Anp

 
Tags:
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace