Doneer aan TPO
 

Turkse Lange Arm-moskeeën willen Geert Wilders van Twitter af drammen

Islam in Nederland: drammen, eisen, drammen, eisen, drammen, eisen

Door: , 9:58, 05 november 2018
Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen liet begin oktober een demonstratie van anti-islambeweging Pegida door de politie beeindigen omdat onrust was ontstaan. Tegenstanders bekogelden een handvol Pegida-aanhangers die betoogde voor een moskee in de wijk Lombok. ANP NIELS WENSTEDT

Islam in Nederland: drammen, eisen, drammen, eisen, drammen, eisen

Veel uitspraken die Geert Wilders op Twitter doet, zijn in strijd met de gebruiksvoorwaarden van de socialenetwerksite. Twitter moet daarom het account van de PVV-leider opheffen, aldus de Turks-Islamitische Culturele Federatie (TICF), die zegt naar de rechter te stappen als dat niet gebeurt.

“Twitter biedt Wilders een podium om zijn haatdragende propaganda wereldwijd te verspreiden”, aldus advocaat Ejder Köse van de federatie, waar 144 Turkse moskeeën onder vallen, in een interview met het AD.

De krant lag maandag nog niet op de mat of Wilders reageerde al – via Twitter – met één woord: ‘Waanzin’.

Dit weekend twitterde de PVV-voorman over minder beladen onderwerpen met een fotootje van een bord met een stukje vlees, aardappelen met jus en sperziebonen en daarbij de tekst ‘Hollandse Kost. Lekkerder bestaat niet’. In andere tweets staat ‘NL heeft genoeg van Rutte3’ en ‘Het gaat goed met de PVV!!’ bij grafieken met recente peilingen naar politieke voorkeuren.

Het gaat TICF om eerdere, kwetsende Twitter-berichten van Wilders. Zoals ‘Mohammed is het voorbeeld voor meer dan 1 miljard moslims. Mohammed was een pedofiel, massamoordenaar, terrorist en waanzinnige’ wat Köse structurele haatzaaierij noemt die een bepaalde toon zet.

“We zien dat ruiten van moskeeën worden ingegooid, we zien brandstichtingen, mishandelingen, varkenskoppen voor de moskee”, aldus de advocaat in het AD. “Mensen denken: o, mag je die dingen allemaal zeggen over de islam? Nou, dan ga ik nog een stapje verder. En dat is een gevaarlijke tendens.”

De koepel van Turkse moskeeën wil volgens hem nadrukkelijk niet dat de vrijheid van meningsuiting wordt beperkt. “Maar de vrijheid van meningsuiting is niet grenzeloos. Ons punt is juist dat Wilders die vrijheid misbruikt.”

(ANP)

LEES OOK:

Moskee-club Milli Görüs nam jongeren mee naar radicale Turkse imam

Utrecht verbiedt Pegida-demo bij Ulu-moskee nadat moslims relschopten

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace