Politiek

Bonusquote – PVV wil ‘islamitische maffia en jihadfaciliterende elementen’ uit de Stopera ranselen

06-11-2018 21:36

De Telegraaf onthulde deze week dat de voormalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan slachtoffers van een islamitische terreur-brandaanslag afraadde met de media te praten.

De geradicaliseerde moslimjongere en dader Abderrazak A.O. werd echter tot 3,5 jaar cel veroordeeld voor de aanslag. Vorig jaar onthulde de Telegraaf al dat de gemeente heeft verzwegen dat A.O. in de periode voor de aanslag werd begeleid door de veroordeelde Amsterdamse jihadronselaar Bilal L., die op voorspraak van Van der Laan als jongerenwerker met geradicaliseerde moslimjongeren werkte.

Enfin, dat is PVV Kamerlid Machiel de Graaf ook niet ontgaan. Dinsdag stelde hij de volgende vragen aan het kabinet:

“Bent u bereid Bilal L. en Abderrazak A.O. de Nederlandse nationaliteit te ontnemen en ze (en hun handlangers) voor eeuwig uit Nederland te verwijderen? Zo nee, waarom niet? (-) Bent u bereid de hele Stopera uit te kammen en alle islamitische maffia en jihadfaciliterende elementen te laten verwijderen, ze in administratieve detentie te zetten, te zorgen dat zij hun welverdiende straf krijgen en in het geval van een dubbele nationaliteit de Nederlandse nationaliteit te ontnemen en hen het land uit te zetten? Zo nee, waarom niet?”

Waarvan akte.