Doneer aan TPO
 

Dave Roelvink veroordeeld tot 40 uur taakstraf, boete en moet half jaar rijbewijs inleveren

Werd deze zomer totaal bezopen klemgereden door politie

Door: , 12:20, 07 november 2018
DJ Dave Roelvink komt aan bij de rechtbank in Amsterdam. ANP KIPPA KOEN VAN WEEL

Werd deze zomer totaal bezopen klemgereden door politie

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag bij de politierechter in Amsterdam een boete van 1750 euro en een taakstraf van 40 uur geëist tegen Dave Roelvink. Als het aan de officier van justitie lag kreeg de dj uit Landsmeer ook een rij-ontzegging van twaalf maanden. Justitie klaagt hem aan voor rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een forse overschrijding van de maximumsnelheid. De rechter ging mee in die eisen maar halveerde het verzoek over de rij-ontzegging.

Roelvink werd in augustus aangehouden door de politie nadat hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed, waar maximaal 100 kilometer per uur mag. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Video: Politie rijdt totaal bezopen Dave Roelvink klem na bizar en gevaarlijk rijgedrag

Het is niet de eerste keer dat Roelvink in aanraking komt met justitie. In 2016 kreeg hij 150 uur taakstraf van de rechtbank in Alkmaar. Hij werd bestraft voor het helen van horloges tijdens twee feesten in een villa in het Noord-Hollandse Burgerbrug twee jaar eerder. De rechtbank sprak hem vrij van diefstal en het heimelijk verspreiden van een seksfilmpje. In 2015 raakt hij ook zijn rijbewijs kwijt doordat hij met alcohol op achter het stuur zat.

ANP/TPO

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace