Media

Dave Roelvink veroordeeld tot 40 uur taakstraf, boete en moet half jaar rijbewijs inleveren

07-11-2018 12:20

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag bij de politierechter in Amsterdam een boete van 1750 euro en een taakstraf van 40 uur geëist tegen Dave Roelvink. Als het aan de officier van justitie lag kreeg de dj uit Landsmeer ook een rij-ontzegging van twaalf maanden. Justitie klaagt hem aan voor rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een forse overschrijding van de maximumsnelheid. De rechter ging mee in die eisen maar halveerde het verzoek over de rij-ontzegging.

Roelvink werd in augustus aangehouden door de politie nadat hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed, waar maximaal 100 kilometer per uur mag. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Video: Politie rijdt totaal bezopen Dave Roelvink klem na bizar en gevaarlijk rijgedrag

Het is niet de eerste keer dat Roelvink in aanraking komt met justitie. In 2016 kreeg hij 150 uur taakstraf van de rechtbank in Alkmaar. Hij werd bestraft voor het helen van horloges tijdens twee feesten in een villa in het Noord-Hollandse Burgerbrug twee jaar eerder. De rechtbank sprak hem vrij van diefstal en het heimelijk verspreiden van een seksfilmpje. In 2015 raakt hij ook zijn rijbewijs kwijt doordat hij met alcohol op achter het stuur zat.

ANP/TPO