Media

Extreem-linkse activist die Jan Dijkgraaf doodwenst zit ook achter kort geding intocht Sinterklaas

09-11-2018 17:53

Michael van Zeijl. Screenshot De Nieuwe Maan

Activist Michael van Zeijl van De Grauwe Eeuw blijkt ook bestuurder te zijn van Majority Perspective. Dat is een stichting die een kort geding heeft aangespannen tegen de NTR en de burgemeester van Zaanstad, om de intocht van Sinterklaas te laten verbieden.

Lees ook – Extreem-linkse activist Michael van Zeijl wenst TPO-columnist Jan Dijkgraaf dood

Van Zeijl bevestigt op Facebook dat hij bestuurslid is van die stichting, maar zegt dat hij die functie alleen maar heeft om anderen uit de wind te houden. “Degenen in het bestuur komen namelijk in de statuten te staan en wij zijn die witte woede al gewend”, schrijft hij. Ook mede-activisten Rogier Meijerink en Christa Soeters (beide van #Geen4meivoormij) zitten in het bestuur. “Dat de bekende personen bestuursleden zijn heeft niets te maken met wie erachter zit maar ALLES met de veiligheid van andere leden van onze stichting”, aldus Van Zeijl.

Het kort geding dient dinsdag voor de civiele rechter in Haarlem. De Grauwe Eeuw zegt er alles aan te doen om de intocht in Zaanstad te stoppen. Van Zeijl werd eind augustus veroordeeld tot een geldboete omdat hij zinspeelde op een aanslag tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in 2017.

ANP/TPO