Binnenland

Drie stalbranden in 1 maand bij Werkhovense boer die koeien redde

11-11-2018 09:54

Bij een boerderij in Werkhoven is voor de derde keer in korte tijd brand uitgebroken. Een loods staat volledig in brand en is niet meer te redden, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Rond de dertig koeien en twintig stieren die in de stal stonden zijn omgekomen.

De brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden en verwacht daar nog de gehele dag druk mee te zijn. De stankoverlast kan nog de hele dag duren, meldt de de brandweer. Buiten de rook van de brand zijn er geen verhoogde concentraties van schadelijke stoffen gemeten.

Een ambulance is ter plaatse geweest om de eigenaar te behandelen, maar over de aard van de verwondingen kon de zegsman niets meedelen. Hij verwacht dat de bluswerkzaamheden nog de hele dag gaan duren. De loods heeft een lengte van ongeveer 150 meter en is dertig tot veertig meter breed.

Op dezelfde locatie aan de Hollendewagenweg ging eind vorige maand ook een loods met koeien in vlammen op. Daarbij kwam een aantal dieren om het leven. Diezelfde week was ook al een keer brand uitgebroken in een van de loodsen. Toen kon de boer op tijd zijn koeien redden.

De politie doet naar aanleiding van de vorige twee branden onderzoek en vraagt omwonenden camerabeelden aan te leveren. Ook een andere schuurbrand in het nabijgelegen ‘t Goy vorige maand wordt bij dat onderzoek betrokken.

LEES OOK:

Boer riskeert eigen leven bij stalbrand, redt al zijn koeien

Boer die koeien redde van stalbrand, verliest alsnog koeien bij tweede brand