Doneer aan TPO
 

Betuttelwatch – Sigaretten gaan tien euro per pakje kosten

Kabinet doet ook e-sigaretten in de ban - Alcohol en zoetigheid eveneens onder vuur

Door: , 18:40, 13 november 2018
Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ChristenUnie), Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg (VVD) en Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) tijdens een debat over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Kabinet doet ook e-sigaretten in de ban - Alcohol en zoetigheid eveneens onder vuur

Roken is voortaan taboe op scholen, zorginstellingen, de kinderopvang, sportclubs, in speeltuinen en bij kinderboerderijen en rookruimtes bij bedrijven verdwijnen. Maar wie wil stoppen, krijgt dat vergoed, staat in een concept van het zogenoemde preventieakkoord waarover RTL Nieuws als eerste berichtte.

Lees ook – Jolande Sap, Erik van der Burg en Leon Meijer gaan roken, overgewicht en drinken aanpakken

De afspraken zijn de uitkomst van onderhandelingen tussen staatssecretaris Volksgezondheid Paul Blokhuis (ChristenUnie) en een vijftigtal bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Ze willen met het akkoord roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik tegengaan.

De krachtigste maatregelen worden getroffen tegen roken. Dat wordt veel duurder. Sigaretten gaan in de nabije toekomst minstens 10 euro per pakje kosten. Ook e-sigaretten, met én zonder nicotine, vallen straks onder het rookverbod. Wie in de zorg werkt, mag tijdens werktijd niet meer roken en evenmin ‘herkenbaar zijn als roker’.

In 2025 moet het aantal verkochte calorieën in frisdranken met 30 procent omlaag. Bedrijfsrestaurants en schoolkantines krijgen een gezond aanbod. En er komt een einde aan stunten met bier en wijn in supermarkten en slijterijen.

Bassiehof – Staatssecretaris Blokhuis, rot toch op met je anti-zuip-, rook- en vreetcommissie

ANP/TPO

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace