Doneer aan TPO
 

Anti-Zwarte Piet-activist Rogier ‘kinderen onder de botsplinters’ Meijerink opgepakt

Extreem-linkse compaan Michael van Zeijl nog steeds op vrije voeten

Door: , 18:22, 16 november 2018
Rogier Meijerink, Michael van Zeijl en Christa Soeters voor de deur van de rechtbank. Via een kort geding willen de tegenstanders van Zwarte Piet deze intocht verbieden. Volgens hen is de intocht racistisch en discriminerend door de aanwezigheid van zwarte pieten en roetveegpieten en moet deze worden verboden. ANP REMKO DE WAAL

Extreem-linkse compaan Michael van Zeijl nog steeds op vrije voeten

Anti-Zwarte Piet-activist Rogier Meijerink is door de politie in Utrecht aangehouden vanwege uitlatingen deze week in de media en op internet over de intocht van Sinterklaas. Hij zei in een interview met de omroep Powned dat ‘ouders die met hun kinderen naar de sinterklaasintocht willen, aanstaande zaterdag badend in het zweet wakker worden na nachtmerries van hun eigen kinderen onder de botsplinters’.

Lees ook – Extreemlinkse anti-Piet-activist Michael van Zeijl tegen zin van OM toch vrijgelaten

Meijerink (40) heeft samen met drie anderen van de rechter een gebiedsverbod gekregen voor Zaanstad op zaterdag. Meijerink is een van de bestuursleden van Majority Perspective, de stichting die deze week tevergeefs een verbod op de intocht in Zaanstad voor de rechtbank bepleitte.

Meijerink is overgebracht naar een politiebureau en zit vast. Hij heeft zelf eerder deze week ook aangifte gedaan van bedreiging(en) op sociale media. De politie onderzoekt die bedreigingen.

Lees ook – Mark Rutte ziet Zwarte Piet-discussie het liefst in 49 weken dat Sinterklaas niet in het land is

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace