Binnenland

Lokale GroenLinks politica belastert school, gaat nat, zegt sorry

16-11-2018 10:40

Amsterdamse GroenLinks-politica Sandra Grep, stadsdeelcommissielid in Zuid-Oost, moest flink door het stof nadat zij op lokaal radiostation Salto de school Wereldwijs had belasterd, schrijft AT5.

Grep beschuldigde de school van het vastbinden van een moeilijk kind. Dit tot afgrijzen van Wereldwijs, want de politica had slechts geruchten gehoord en niet met de school zelf gesproken.

Als een kind gedragsproblemen heeft, biedt je passend onderwijs. Dan ga je een kind niet vastbinden, dan ga je hem niet uit de klas sleuren. Ik ga er alles aan doen om deze school te straffen.

Ook liet ze zich uit over de docenten en het onderwijs in Zuidoost, dat te weinig multicultureel zou zijn en ‘niet om zou kunnen gaan met diversiteit’. Na een reactie van Wereldwijs plaatste Grep een excuus op haar Facebookpagina. De stadsdeelcommissie heeft afstand genomen van de uitspraken. Leider van GroenLinks Amsterdam Femke Roosma is op de hoogte van de kwestie maar wil niet zeggen of de blunder gevolgen heeft voor Sandra Grep.