NOS laat nieuws corrigeren door anti-Zwarte Piet-activist

18-11-2018 16:43

Anti-Zwarte Piet-activist, Trouw-columniste en TPO haatster Clarice Gargard, zag na een dagje demonstreren een Teletekstbericht van de publieke, objectieve en ook verbindende omroep NOS dat haar beslist niet beviel. NOS Teletekst (een soort faxbericht op internet en TV, red.) schreef dat de anti-Zwarte Piet-actievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Rotterdam ‘slaags raakten’ met de omstanders. Dat was niet slachtofferig genoeg natuurlijk.

Dus stuurde Gargard (activist) onderstaande tweet aan de NOS:

 

Daarop reageerde Simone Weimans, presentator van het NOS-journaal en DWDD-tafeldame, die elke avond het nieuws objectief aan de kijkers voorleest.

En voila: de eisen van mevrouw Gargard (activist) werden keurig ingewilligd door de objectieve staatsomroep van alle Nederlanders, de NOS.

Maar hoe is het nou mogelijk, dat een activist met een sterke anti-Piet agenda, zomaar even bepaalt wat de staatsomroep voor nieuws brengt aan het belastingbetalende Nederlandse volk?

Dat zit zo.

NOS-nieuwslezeres Simone Weimans is behalve objectieve voorlezer van objectief nieuws bij de objectieve NOS ook juryvoorzitter van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018. Die prijs is dit jaar in de categorie Stimuleringsprijs toegekend aan The Black Archives. Nee, een archief is geen kunst of kunstwerk inderdaad maar goed, het is wel erg inclusief en dat is ook belangrijk. Het archief ontving de prijs, een schaal en een bedrag van 35.000 euro gemeentesubsidie, om ‘een nog breder publiek te bereiken dan ze nu al doen’.

Oprichter van het archief: Mitchell Esajas. Esajas is ook frontman, naast Jerry Afriyie, van Kick Out Zwarte Piet.

Dus, resumerend: Simone Weimans, NOS-nieuwslezeres, is hoofd van een jury die 35.000 euro gemeentesubsidie via het Amsterdams Fonds voor de Kunst toekent aan het project van een KOZP-activist. En ook laat Weimans na 1 kik op Twitter van een andere activist meteen de berichtgeving van de staatsomroep NOS wijzigen.

De Black Archives hebben flink wat aanzien gewonnen met de prestigieuze Amsterdamprijs op zak, dus verschijnt er een groot artikel over deze organisatie in NRC. Zo gebruik je dus subsidie-prijzengeld om van een landelijke kwaliteitscourant een podium te krijgen. Kijk, Weimans twittert het even:

Ook in NRC: een groot interview met Sylvana Simons, Amsterdams gemeenteraadslid voor BIJ1. de interviewer is…Clarice Gargard.

Zondagavond gaat in Carré de documentaire over Simons in premiere, en Clarice Gargard is de presentator van de avond.

Dus we zien het mensen. De mond gesnoerd, gemarginaliseerd, echt schandalig hoezeer de anti-Piet-activisten in het verdomhoekje zitten. Bij DWDD, in NRC, in Carré, in het subsidieprijzencircuit en beeldbepalend bij de NOS, waar ze elkaar dicteren hoe het nieuws er uit behoort te zien. Geïnstitutionaliseerd racisme, mogen wij wel zeggen.

Plus: Het Teletekst-bericht klopt na wijziging nog steeds niet. Wie deze reconstructie van de gebeurtenissen in Rotterdam leest, begrijpt dat de anti Zwarte Piet-demonstranten zich niet hielden aan de afspraken met de politie en bovendien op eigen houtje de Erasmusbrug opliepen. Ook wordt niet vermeld dat naast twee belagers óók de woordvoerder van KOZP werd aangehouden wegens ‘verstoring van de openbare orde’.

Wellicht dat mevrouw Weimans haar invloed nog even kan aanwenden om dat recht te zetten.