Doneer aan TPO
 

Brexit-wet Stef Blok bevat ‘zeer zwaar middel’

Ruime bevoegdheden voor kabinet om op eigen houtje maatregelen te nemen

Door: , 12:21, 19 november 2018

Ruime bevoegdheden voor kabinet om op eigen houtje maatregelen te nemen

Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) stuurt maandag een wet naar de Tweede Kamer die de regering ‘ruime bevoegdheden’ geeft om noodmaatregelen te treffen in geval de Britten toch zonder scheidingsakkoord de EU verlaten. ‘Hoewel we streven naar een onderhandelde brexit moeten we rekening houden met het geval dat er geen overeenkomst komt’.

CDA Kamerlid Pieter Omtzigt op Twitter:

Bij een ‘no-deal’-brexit, indien de Britten opstappen zonder akkoord over de wijze waarop en de toekomstige relatie, dreigt er chaos in de EU. Het kabinet wil daar zoveel mogelijk op voorbereid zijn.

De EU-ministers zijn bijeen in Brussel om zich voor te bereiden op een speciale brexittop op zondag. De regeringsleiders timmeren daar het vorige week door de onderhandelaars bereikte scheidingsakkoord af. Ook wordt een politieke verklaring aangenomen over de toekomstige relatie. Maar een akkoord moet ook door het Europees Parlement en het Britse parlement worden goedgekeurd en dat is volgens Blok nog geen gelopen race.

ANP/TPO

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace