Doneer aan TPO
 

Rob Jetten: ‘Landen die het Pact van Marrakesh niet ondertekenen buigen voor populisme’

D66-leider is ook tegen inlegvel bij verdrag

Door: , 16:43, 20 november 2018
Rob Jetten (D66) in zijn werkkamer. ANP REMKO DE WAAL

D66-leider is ook tegen inlegvel bij verdrag

D66-fractievoorzitter Rob Jetten wil niet dat er een ‘inlegvel’ met uitleg komt bij het VN-migratieverdrag dat in de Marokkaanse stad Marrakesh moet worden getekend. Het is van belang dat er duidelijke afspraken komen over hoe landen moeten omgaan met migratie, vindt hij. Jetten wijst er ook op dat het verdrag juridisch niet-bindend is. Een inlegvel waarin dit nog eens wordt benadrukt, is volgens hem overbodig. “Er is een aantal afgehaakt, en ik zie vooral dat die landen buigen voor populistische sentimenten over migranten, over vluchtelingen. Landen die het pact niet ondertekenen buigen voor het populisme”, aldus Jetten tegen EenVandaag. “In dat rijtje wil D66 niet staan.”

History repeating – Kabinet onderzoekt ‘inlegvel’ voor Verdrag van Marrakesh

Het kabinet liet eerder weten geen problemen te zien in het verdrag, maar laat het nu toch door juristen bestuderen. Volgens een bron in het regeringskamp zou vooral de VVD zich zorgen maken. Partijen als PVV en FVD zijn fel tegen het verdrag.

Op 10 en 11 december komen lidstaten van de VN op een grote top in Marrakesh bijeen om het Migratiepact te ondertekenen. Inmiddels hebben de VS, Hongarije, Oostenrijk, Kroatië en Tsjechië al aangeven het pact niet te zullen tekenen.

Het verdrag van Marrakesh – Complete samenvatting en analyse

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace