Politiek

Edwin de Roy van Zuydewijn doet nieuwe poging om alimentatie te krijgen van prinses Margarita

23-11-2018 14:58

Edwin de Roy van Zuydewijn. ANP BART MAAT

Edwin de Roy van Zuydewijn, de voormalig echtgenoot van prinses Margarita, sleept zijn ex opnieuw voor de rechter. Hij zegt dat hij sterke aanwijzingen heeft dat zij en de financiële baas van het Koninklijk Huis (de thesaurier), de rechterlijke macht in het verleden onjuist en onvolledig hebben geïnformeerd over haar inkomsten en haar vermogen. Dat meldt EenVandaag. De Roy van Zuydewijn deed in 2015 ook al een dergelijke poging.

Lees ook – Dossier Edwin de Roy van Zuydewijn

De Roy van Zuydewijn is vijfenhalf jaar getrouwd geweest met prinses Margarita. Ze zou moeten rondkomen van 1200 euro per maand. Vanwege haar financiële situatie werd in 2007 alimentatie voor De Roy van Zuydewijn afgewezen. Met terugwerkende kracht wil hij nu alsnog partneralimentatie van Margarita ontvangen.

Advocaat Royce de Vries van De Roy van Zuydewijn tegen EenVandaag: “We hebben sterke aanwijzingen dat mevrouw De Bourbon de Parme de rechtbank en het Hof onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd. Mevrouw heeft recentelijk, ongeveer een jaar geleden een monumentale villa gekocht voor een bedrag van ongeveer 1,7 miljoen euro. Dat is zonder hypotheek. Ik hoef niemand uit te leggen dat je een aanzienlijk vermogen moet hebben om zoiets aan te schaffen.”