Politiek

Thierry Baudet hekelt in nachtelijk mailtje ‘k*tmuziek’ smaak van Kamerleden

23-11-2018 14:32

Kamerleden reageren laconiek tot spottend op een kritische noot van collega Thierry Baudet bij hun muzieksmaak. De voorman van Forum voor Democratie (FvD) stuurde afgelopen nacht rond half drie een kwade mail waarin hij hun favorieten voor een Top 150 van de Tweede Kamer helemaal afkraakt.

“Allemaal enorme kutmuziek. Hoe is zoiets mogelijk?!”, vraagt Baudet zich af in de mail die door andere politici naar buiten is gebracht. “Waar zijn Brahms, Beethoven, Strauss, Schumann, Debussy, etc.? Wat is er met jullie aan de hand”, vervolgt de FVD-leider, die zelf liefhebber is van klassieke muziek.

De Top 150 is een idee van CDA’er Maurits von Martels en VVD’er Zohair el Yassini. De hitlijst wordt binnenkort bekend. Von Martels hoopt met de hitparade de sfeer op het Binnenhof te bevorderen.

Von Martels beantwoordt de mail vrijdagochtend als volgt: “Beste Thierry, Het valt nog enigszins mee volgens mij! Brahms, Chopin, Mahler, Mozart, Strauss en Wagner komen allemaal in dit “Kamerlijstje” voor! Maar je hebt gelijk met de constatering dat Beethoven, Shumann en Debussy hier tweede viool spelen. Er is nu eenmaal verschil tussen muziek uit de Kamer en kamermuziek!”

ANP/TPO