Buitenland

Vier ‘mannen’ krijgen laffe strafjes voor horrorverkrachting Leidse meisjes in Antwerpen

23-11-2018 13:55

'Belgische mannen'

Een rechtbank in Antwerpen heeft vier mannen veroordeeld tot jarenlange celstraffen voor het verkrachten van twee Nederlandse vrouwen. Ook hebben de slachtoffers ieder recht op een schadevergoeding van ongeveer 12.000 euro.

De rechtbank veroordeelde alle mannen tot vijf jaar cel, maar een gedeelte van die straf is voorwaardelijk. Bij een van de twintigers bedraagt het onvoorwaardelijke gedeelte drie jaar, bij de drie anderen gaat het om drie jaar en negen maanden. Het Openbaar Ministerie had zeven jaar geëist tegen het viertal.

De vrouwen zijn misbruikt op hun hotelkamer toen ze een weekendje doorbrachten in de Belgische stad. Zij hadden na een bezoek aan een nachtclub een lift gekregen van twee van de mannen. Die vergrepen zich vervolgens aan de slachtoffers. In de loop van de nacht werden nog twee mannen binnengelaten.

Drie mannen beweerden dat de seks vrijwillig was en één van hen zei helemaal geen seks met de vrouwen te hebben gehad. De Nederlandse vrouwen dachten zelf dat ze gedrogeerd waren, maar dat is niet bewezen. Ze hadden wel veel gedronken en er zouden ook sporen van cocaïne zijn teruggevonden.

Anp