Binnenland

Amsterdam, Utrecht, Rotterdam kotsen boerkaverbod uit, geldt kennelijk andere Nederlandse wet

25-11-2018 20:36

Niet alleen Amsterdam, maar ook Utrecht en Rotterdam gaan de controle op het boerkaverbod geen prioriteit geven. Dat zeggen woordvoerders van de steden tegen de Volkskrant, een oud mediaal agendajournalistiek gestuurd main stream medium.

Femke Halsema (GroenLinks), burgemeester van Amsterdam, zei vrijdag het boerkaverbod niet te gaan handhaven. Zij wil de schaarse inzet van politie voor belangrijker zaken gebruiken.

Utrecht en Rotterdam zijn evenmin van plan de wet strikt te gaan naleven. “We geven handhaving van deze wet niet de hoogste prioriteit”, aldus een woordvoerder van de gemeente Utrecht. Alleen als er sprake is van ‘gevaar voor de openbare orde’ zal er in de stad worden opgetreden.

Rotterdam wil nog afwachten hoe minister Ollongren de wet gaat uitleggen. “Alle wetten die in Nederland gelden, gelden ook in Rotterdam. Maar ook bij ons zal het niet de hoogste prioriteit hebben. Het zal niet iets zijn waarvoor agenten speciaal de straat opgaan.”

Den Haag vindt vooruitlopen op handhaving van de wet ‘prematuur’, omdat de wet nog niet van kracht is. De gemeente roept het kabinet wel op in overleg te treden met de gemeenten.

Eerder werd in Amsterdam massaal politie ingezet om mensen op te sporen die Sylvana hadden beledigd of bedreigd op Facebook. Dat heeft in Amsterdam kennelijk dan wel weer ‘prioriteit’, net als het islamiseren van het politiekorps. Wat natuurlijk goed uitkomt, zo’n boerkaverbod beslist niet naleven als je toch net lekker bezig bent met het islamiseren van de politie.

Anp/TPO