Doneer aan TPO
 

Belastingdienst nog grotere puinhoop dan tot nu toe bekend

'Personeelstekort en ICT-problemen' zijn weer de oorzaak, 140.000 bezwaren niet behandeld

Door: , 9:24, 27 november 2018
Belastingpapieren - ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

'Personeelstekort en ICT-problemen' zijn weer de oorzaak, 140.000 bezwaren niet behandeld

De problemen bij de Belastingdienst waren al groot, nu blijkt ook de afdeling bezwaarafhandeling flink geraakt. 140.000 bezwaren zijn blijven liggen en dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De oorzaak van van de problemen lijkt elke keer hetzelfde: een flink personeelstekort en problemen met de ICT. “Ze lossen dat op door tijdelijke arbeidskrachten in te huren”, vertelt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt aan BNR. “Minder ervaren inspecteurs betekenen vaak minder goede aanslagen en dus meer bezwaren.”

Ook bij de omzetbelasting én bij de douane gaat het mis. Omtzigt verwacht dat na de Brexit de problemen bij de douane alleen maar zullen toenemen. “De douane heeft al extra personeel mogen aannemen in opwachting naar de Brexit, maar de bezwaren blijven toenemen.”

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace