Entertainment

Foto’s – Veiling van de spullen van Playboy-baas Hugh Hefner: kopen!

27-11-2018 10:37

Ruim een jaar na de dood van Hugh Hefner, gaan persoonlijke bezittingen van de Playboy-oprichter onder de hamer. Veilinghuis Julien’s Auctions meldt dat onder meer een zijden pyjama, pijp en het smokingjasje van de overleden uitgever worden geveild. Dat gebeurt op 30 november en 1 december.

Hefner overleed vorig jaar op 91-jarige leeftijd. Hij had in de jaren vijftig het mannenblad Playboy opgericht met geleend geld. De uitgever verwierf ook zelf wereldwijde bekendheid als de belichaming van de Playboy. Zo liet hij zich graag voor de camera omringen door mooie vrouwen op zijn landgoed, de Playboy Mansion.

Geïnteresseerden kunnen op de veiling tal van spullen van Hefner op de kop tikken. Het gaat onder meer om een persoonlijk exemplaar van de eerste Playboy uit 1953, die Marilyn Monroe op de cover had. Andere opvallende voorwerpen zijn een Hefner-monopolyspel uit 1974, een paspoort van de uitgever en zijn Wurlitzer-jukebox. Dat apparaat moet tussen de 10.000 en 20.000 dollar (8600 tot 17.000 euro) opleveren.

De opbrengsten van de veiling gaan naar de Hugh M. Hefner Foundation, meldt het veilinghuis.

(ANP)