Binnenland

Gezellig ‘familiefeest’ in Rijen: inzet tig agenten, politieheli, politiehonden noodzakelijk

28-11-2018 10:56

De politie heeft twaalf mensen aangehouden nadat een feest uit de hand was gelopen in een horecagelegenheid in het Noord-Brabantse Rijen. Bij de ongeregeldheden zette de politie tientallen agenten, een arrestatieteam, een helikopter en politiehonden in. Meerdere mensen raakten gewond en moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Het feest, mogelijk een familiefeest, vond plaats in zalencentrum De Vijf Eiken. Woensdag rond 01.10 uur kreeg de politie een melding dat er tijdens het feest was geschoten en vechtpartijen waren uitgebroken. Daarop rukte de politie massaal uit. Er wordt nog onderzocht of er daadwerkelijk is geschoten.

Bij aankomst constateerde de politie dat veel van de feestgangers de zaal al hadden verlaten en in auto’s voor het etablissement zaten. Omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel was, werden deze mensen uit de auto gehaald met een speciale benaderingstechniek. Daarbij worden ze benaderd met een gericht en geladen vuurwapen en indringend gewaarschuwd uit de auto te komen.

Onder de twaalf verdachten is een 18-jarige man, die werd aangehouden omdat hij een ploertendoder bij zich droeg. Acht mensen zijn gearresteerd voor openlijke geweldpleging, twee omdat ze geen legitimatie bij zich droegen. Ook werd een 36-jarige man aangehouden omdat hij illegaal in Nederland verblijft.

Twee van de gewonden, een 46-jarige vrouw en een 40-jarige man, hebben aangifte gedaan van zware mishandeling en openlijke geweldpleging. De andere gewonden hebben geen aangifte gedaan. Een persoon werd behandeld aan een hoofdwond. Hoeveel mensen gewond zijn geraakt is niet bekend. Volgens Omroep Brabant werd het feest gevierd door een familie uit Tilburg, maar de politie kon dan niet bevestigen.

Anp/TPO