Doneer aan TPO
 

René van der Gijp: Iedereen die van alles vindt en roept op Twitter: ga gewoon werk zoeken #SorryJohan

Johan Derksen: Deze overgevoeligheid is hysterisch

Door: , 15:45, 29 november 2018
De presentatoren (VLNR) Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp in het decor van het televisieprogramma Veronica Inside. ANP KIPPA LEX VAN LIESHOUT

Johan Derksen: Deze overgevoeligheid is hysterisch

René van der Gijp vindt dat hij de laatste is om iets van de opmerkingen van zijn Veronica Inside-collega Johan Derksen over homoseksuelen te zeggen. “Ik zit aan tafel met iemand van zeventig jaar oud, die alle vrijheid heeft om te zeggen wat hij wil. Ik ben de laatste om daar iets van te zeggen.”

Lees ook – Minister Ingrid van Engelshoven (D66) sluit zich aan bij actie tegen Johan Derksen #SorryJohan

Ook heeft Van der Gijp niks met de Twitter-actie #SorryJohan, die donderdag trending topic is. “Ik zit niet op Twitter of al die andere dingen. Ik lees een krantje, daar houdt het mee op. En iedereen die van alles vindt en roept op Twitter: ga gewoon werk zoeken of zo”, aldus de voetbalanalist, die begin dit jaar nog ‘als Renate’ met een blonde pruik op aan de Voetbal Inside-tafel verscheen. Dit als reactie op VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck, die bekendmaakte voortaan als vrouw verder te gaan.

De hashtag SorryJohan werd in het leven geroepen na uitspraken van Derksen in het voetbalprogramma Veronica Inside. “We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit”, zei Derksen onder meer. In een reactie hierop vertellen homo’s op Twitter hoe moeilijk het is om uit de kast te komen, over pesterijen en homofobie op straat en op hun sportclubs.

Derksen zelf liet donderdag aan het AD weten dat hij niet op Twitter zit en weinig onder de indruk is van de verhalen. “Mensen zijn uiteraard vrij om te reageren, maar de overgevoeligheid van allerlei stromingen in dit land wordt hysterisch.’’

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace