Doneer aan TPO
 

Ferd Grapperhaus roept bedreigde columnisten op om aangifte te doen

Minister wil 'voorbeeld stellen'

Door: , 17:34, 30 november 2018
Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) tijdens een debat in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Minister wil 'voorbeeld stellen'

Minister van Justitie en Veiligheid  Ferd Grapperhaus (CDA) roept columnisten die worden bedreigd om hun schrijfsels ertoe op aangifte te doen bij de politie. “Het is schandalig dat mensen die hun mening opschrijven hun werk niet meer kunnen doen”, zei hij vrijdag na de ministerraad. “Ik hoop dat ze aangifte doen.”

Een dag eerder had Seada Nourhussen aangekondigd te stoppen met haar column in Trouw. “De extreme, negatieve en soms racistische reacties op haar columns beperken volgens haar de ruimte om het debat op een volwassen en verdiepende manier te voeren”, meldde de krant. NRC-columniste Minister  heeft aangifte gedaan. Ook zij krijgt veel racistische dreigementen.

Het vrije woord kan hierdoor in gevaar komen, denkt de bewindsman. Als mensen door bedreigingen stoppen met schrijven ‘dan zijn we helemaal de verkeerde kant aan het opgaan’, aldus Grapperhaus. Het zou volgens hem goed zijn als ‘in dit soort zaken’ justitie een aantal daders voor de rechter brengt ‘om een voorbeeld te stellen’.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace