Doneer aan TPO
 

Johan Derksen: Ingrid van Engelshoven (D66) durft niet bij Veronica Inside te komen

Plus: 'Ik ben van alles, maar niet homofoob'

Door: , 21:06, 30 november 2018

Plus: 'Ik ben van alles, maar niet homofoob'

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) wil niet aanschuiven bij Veronica Inside. Dat zei voetbalcommentator Johan Derksen vrijdagavond tijdens de uitzending. Derksen kreeg kritiek van Van Engelshoven na vermeende homofobe uitspraken. De minister wil naar eigen zeggen in debat met Derksen maar bleek niet bereid naar de studio te komen. Deze ‘hittepetit’ kan mij gewoon bellen, zei Derksen desondanks.

Derksen:

De grappen die we hier vertellen zijn van een bedenkelijk niveau. Maar ze zijn niet kwaadaardig bedoeld. (-) Ik begrijp werkelijk niet waarom de goegemeente zich druk maakt. (-) Ik ben van alles, maar niet homofoob.”

Derksen vervolgt: “Ik heb geen homo’s beledigd, alleen gezegd: kom uit die kast.”

Johan Derksen heeft kritiek gekregen wegens uitspraken over de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. Hij reageerde onlangs op tv op een brief aan de KNVB van twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer bij het programma. Zo verkondigde hij onder meer dat ‘homo’s moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen’.

Op Twitter reageerden velen onder de hashtag #SorryJohan met persoonlijke verhalen om duidelijk te maken waar homo’s mee te maken hebben.

“Het zal best een worsteling zijn voor homo’s om uit de kast te komen. Maar het is beter dan jezelf verloochenen. Iedere dag is een dag te lang. Als je vrienden je laten vallen, zijn het je vrienden niet.” Ook zegt Derksen ervan te schrikken als ouders gek reageren op het feit dat hun kind homoseksueel is. “Je kind moet gelukkig zijn. Beter een gelukkig homokind, dan een ongelukkig kind dat iets verzwijgt”

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace