Politiek

Johan Derksen: Ingrid van Engelshoven (D66) durft niet bij Veronica Inside te komen

30-11-2018 21:06

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) wil niet aanschuiven bij Veronica Inside. Dat zei voetbalcommentator Johan Derksen vrijdagavond tijdens de uitzending. Derksen kreeg kritiek van Van Engelshoven na vermeende homofobe uitspraken. De minister wil naar eigen zeggen in debat met Derksen maar bleek niet bereid naar de studio te komen. Deze ‘hittepetit’ kan mij gewoon bellen, zei Derksen desondanks.

Derksen:

De grappen die we hier vertellen zijn van een bedenkelijk niveau. Maar ze zijn niet kwaadaardig bedoeld. (-) Ik begrijp werkelijk niet waarom de goegemeente zich druk maakt. (-) Ik ben van alles, maar niet homofoob.”

Derksen vervolgt: “Ik heb geen homo’s beledigd, alleen gezegd: kom uit die kast.”

Johan Derksen heeft kritiek gekregen wegens uitspraken over de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. Hij reageerde onlangs op tv op een brief aan de KNVB van twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer bij het programma. Zo verkondigde hij onder meer dat ‘homo’s moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen’.

Op Twitter reageerden velen onder de hashtag #SorryJohan met persoonlijke verhalen om duidelijk te maken waar homo’s mee te maken hebben.

“Het zal best een worsteling zijn voor homo’s om uit de kast te komen. Maar het is beter dan jezelf verloochenen. Iedere dag is een dag te lang. Als je vrienden je laten vallen, zijn het je vrienden niet.” Ook zegt Derksen ervan te schrikken als ouders gek reageren op het feit dat hun kind homoseksueel is. “Je kind moet gelukkig zijn. Beter een gelukkig homokind, dan een ongelukkig kind dat iets verzwijgt”