Doneer aan TPO
 

Traangas ingezet bij betoging Gilets Jaunes, demonstranten scanderen ‘Macron neem ontslag’

Duizenden agenten op de been, al 24 aanhoudingen

Door: , 11:00, 01 december 2018

Duizenden agenten op de been, al 24 aanhoudingen

In Parijs zijn vandaag duizenden politieagenten op de been in verband met verwachte protesten van de ‘gilets jaunes’. De Franse oproerpolitie heeft in Parijs traangas afgevuurd en een waterwerper ingezet tijdens een nieuwe betoging van zogenoemde Gilets Jaunes, demonstranten in gele hesjes. De hoofdstedelijke politie meldt dat al 24 aanhoudingen zijn verricht. Vorige week braken rellen uit op de Champs-Élysées toen de ‘gele hesjes’ voor het eerst in de Franse hoofdstad demonstreerden tegen verhoging van de brandstofprijzen.

Honderden betogers verzamelden zich bij de Arc de Triomphe, de enorme triomfboog die bij de beroemde laan Champs-Élysées staat. Zij zongen het volkslied en scandeerden “Macron neem ontslag”. Franse media berichten dat de politie ingreep toen betogers door een controlepost probeerden te breken.

Volgens de Franse autoriteiten zijn zo’n vijfduizend agenten en gendarmes gemobiliseerd om de protesten in Parijs in goede banen te leiden. Dat is bijna twee keer zoveel als vorige week. “We zijn bang dat kleine groepjes relschoppers die geen gele hesjes zijn zullen infiltreren om met de ordediensten te vechten”, zei het hoofd van een van de politievakbonden.

“Vanwege de uitgebreide veiligheidsmaatregelen rond de Champs, bestaat de vrees dat relschoppers ergens anders heen gaan”.

De Champs-Élysées is gesloten voor verkeer en voetgangers moeten langs controleposten. Veel restaurants en winkels in de buurt h Ook op andere plekken in het land staan duizenden agenten paraat om protesten goede banen te leiden.

(ANP)

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace